Annonce
Horsens

Behov for flere hænder: Populær uddannelse på VIA får flere studiepladser

Fra næste semester får VIA University College i Horsens mulighed for at optage flere studerende, efter Uddannelsesministeriet har givet grønt lys til, at skolen kan oprette otte flere studiepladser på pædagoguddannelsen. Arkivfoto: Morten Pape
Blandt 20 nye studiepladser til VIA University Colleges pædagoguddannelse havner de otte i Horsens. Forøgelsen giver udsigt til et kvalitetsløft.

Horsens: I de kommende år bliver der behov for flere pædagoger, og det kommer nu til udtryk hos VIA University College i Horsens.

Når et nyt hold af pædagogstuderende begynder på studiet til september, vil der således være plads til otte flere pædagogstuderende, end der var på det seneste hold.


Annonce

Når mange søger ind på pædagogstudiet, tror jeg, det handler om, at den praksis, som pædagoger udøver, er blevet mere tydelig. Pædagoger har fået mere medvind i offentligheden, og vi har i øjeblikket en undervisningsminister, der virkelig vil pædagogernes vej.

Jens Norup Simonsen


Uddannelsesministeriet har således besluttet at oprette 20 nye pædagogstudiepladser på VIA's uddannelser, og heraf er knap halvdelen placeret i Horsens, der i alt får 152 studiepladser pr år.

En forøgelse, der vil komme til udtryk gennem et kvalitativt løft i undervisningen, vurderer Jens Norup Simonsen, der er uddannelsesleder på VIAs pædagoguddannelse.

- De otte nye pladser kommer til at betyde lidt i forhold til økonomien. Det betyder, at vi kan give holdene lidt flere undervisningstimer, end vi ellers ville have kunnet. Så der bliver tale om et kvantitativt kvalitetsløft, siger Jens Norup Simonsen.

Pædagoger har medvind

Pædagoguddannelsen i Horsens har historik for at fylde alle pladser op, og udsigterne peger i samme retning frem mod den kommende stuidestart, oplyser uddannelseslederen.

- Når mange søger ind på pædagogstudiet, tror jeg, det handler om, at den praksis, som pædagoger udøver, er blevet mere tydelig. Pædagoger har fået mere medvind i offentligheden, og vi har i øjeblikket en undervisningsminister, der virkelig vil pædagogernes vej, siger Jens Norup Simonsen.

Han peger samtidig på, at man som uddannet pædagog er så godt som sikret beskæftigelse samt et job med mening.

Annonce

Pilen peger mod flere pladser

Foruden de otte nye pladser kan der være udsigt til endnu flere. Som følge af coronakrisen har behovet for pædagoger taget et nyt spring, og VIA er således i forhandling med Undervisningsministeriet om etableringen af endnu flere pladser på VIA's pædagoguddannelser.

- Meget kunne tyde på, at pilen peger i retning af, at et potentielt antal nye pladser ville havne i Østjylland, heriblandt Horsens, siger Jens Norup Simonsen, der ikke kan oplyse, hvor mange pladser der eventuelt er tale om.

Fristen for at søge ind på videregående uddannelser med studiestart i september eller februar udløber 5. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce