Annonce
Læserbrev

Behandling af hørehæmmede er elendig

Der bliver oplyst, at man kan undersøge ventetiden andre steder. Jeg har ikke overskud til at drage land og rige rundt, så det har jeg på forhånd opgivet.

Læserbrev: Som udgangspunkt kan borgere tidligst få tilskud til et nyt høreapparat efter fire år.

Jeg fik høreapparat til venstre øre i november 2014. Senere blev min hørelse på højre øre dårligere, og jeg fik et brugt høreapparat til det øre.

I november 2018 bad jeg telefonisk om en ny høreprøve (fire år efter bevilling).

13. marts 2019 fik jeg brev om, at jeg kunne få en tid på Aahus Universitetshospital (AUH) 15. november 2019.

4. november ændrede AUH tiden til 5. december 2019.

Da jeg havde bestilt og betalt ferie, som jeg kom hjem fra 6. december, forsøgte jeg at ringe til AUH, hvor det blev anbefalet at sende en mail.

Der blev opgivet en mailadresse i form af bogstaver, som jeg ikke kunne skelne (prøvede forgæves to gange at sende en mail).

Jeg ringede igen og ventede 10 minutter som nummer ét i køen og kom endelig igennem og fik en tid til høreprøve 3. februar 2020, hvilket er bekræftet ved brev af 14. december 2019.

Der bliver oplyst, at man kan undersøge ventetiden andre steder. Jeg har ikke overskud til at drage land og rige rundt, så det har jeg på forhånd opgivet.

Horsens Kommune tilbyder sammenkomster for ensomme. Jeg er kun ensom, fordi jeg ikke har overskud til at deltage i arrangementer de steder, hvor jeg i forvejen har en del kontakter, da jeg ikke kan høre/skelne, hvad der bliver talt om.

21. maj 2019 fik jeg tilbud om et forebyggende hjemmebesøg fra Horsens Kommune, hvilket jeg sagde nej tak til, da det, jeg har brug for, udelukkende er at kunne høre/skelne, hvad der bliver sagt for at klare mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];