Annonce
Hedensted

Begyndte med nogle planker i fars garage: Nu får helbredet Casper til at omdanne snedkerfirma til møbelbutik

Casper Jacobsen kan efter seks års med fremgang i sit firma Woodstyle nu se frem til et helt nyt kapitel med en møbelbutik i centrum Foto: Michael Svenningsen
I løbet af november vokser Hedensted efter planen med en nordisk inspireret møbelbutik på 300 kvm. Snedkerfirmaet Woodstyle, en klumpfod og et tilfældigt samarbejde er blandt ingredienserne bag det kommende detaileventyr.
Annonce

Hedensted: Siden 2013 har snedker Casper Jacobsen gennem sit firma Woodstyle produceret plankeborde til hundredevis af danske spisestuer.

Fra basen på Spettrupvej 5 i Hedensted er han dog disse dage godt i gang med at bladre videre til næste kapitel. Den 300 kvm store industrihal skal nemlig i stedet huse en møbelbutik under samme navn.

Blandt sortimentet kan findes produkter fra Bloomingville, House Doctor og formentlig også Nordal. Alle tre kendte for den nordiske stil, hvilket Casper Jacobsen ikke er i tvivl om, vil passe perfekt ind og rammer ind i en voksende trend. Samtidig er det brands, som i skrivende stund kun har webshops.

- Der er ikke mange af den slags butikker i Danmark, og når vi samtidig mangler en møbelbutik i Hedensted, påtager jeg mig gerne den tjans. Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan det kom i stand, men jeg kender møblerne og har dem selv i hjemmet - og så tænkte jeg, at andre nok også gerne vil, siger han.

Når man køber en sofa i den lidt dyrere ende, vil man nok gerne sidde sidde i den og røre materialet, inden man køber.

Casper Jacobsen, ejer, Woodstyle

Annonce

Kamp mod klumpfod

Baggrunden for den store omvæltning er den knap så lykkelige, at Casper Jacobsen ganske enkelt er nødt til at tage vare på sit helbred.

Problemer med en klumpfod har udviklet sig til slidgift og deraf følgende konstante smerter, og da han efter en ny scanning fik beskeden, at det var tid til at sadle om, var der ikke andet at gøre end at følge de lægefaglige råd.

Oprindeligt var det egentlig planen, at Casper Jacobsen slet og ret ville sælge firmaet, men da samarbejdsmuligheden omkring møbelfirmaet pludselig opstod, var han ikke sen til at springe på.

- Jeg har ikke lyst til om tre-fire år at være halt, så selvom der er rigeligt at lave, er jeg nødt til at tænke lidt på mig selv. Og noget skal jeg jo lave, når jeg formentlig skal arbejde, til jeg er 85 år, og der til den tid ikke er noget, der hedder folkepension. Det sidste, jeg har tænkt mig at være, er i hvert fald en belastning for samfundet, siger Casper Jacobsen.

Den umiddelbare plan er, at det også skal være muligt at købe Woodstyles produkter i butikken, som dog i så fald bliver produceret på Fyn.

Annonce

Ingen facadeplads - ingen dyr husleje

For at skabe et godt samspil mellem lokaler og produkter, kommer butikken til at fremstå relativ rå med eksempelvis betongulv og bare vægge.

Og selvom en placering i et mindre industrikvarter uden facade mod en stor vej ikke virker som drømmebeliggenheden for en nystartet møbelbutik, skræmmer det ikke.

- Hvis man har produkterne, skal folk nok komme, så placeringen er langt fra det vigtigste. Tværtimod vil butikker med store facader og dyre huslejer ikke overleve. Af samme grund har jeg heller ikke et fordyrende lager, fordi kunderne gerne venter et par dage ekstra på det helt rigtige - og så er jeg iøvrigt også modstander af det klimasvineri, at skulle transportere møblerne ud til mig, bare for at jeg kan transportere dem videre, siger Casper Jacobsen.

Åbningsdatoen ligger endnu ikke fast, men der arbejdes på, at det bliver i løbet af november.

Det er særligt plankeborde, snedkeren Casper Jacobsen har haft succes med at producere. De kommer fortsat til at blive solgt i den nye møbelbutik, omend han fremover ikke selv vil producere dem. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Annonce