Annoncørbetalt indhold

Begynder tips til videoproduktion

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Husk at sørge for belysning

Hvis man ikke har prøvet at filme før eller hvis man er nybegynder, så kunne man godt gå med tanken om, at kameraet var det vigtigste element til videoproduktionen. Dette er dog langt fra sandheden, da der er mange elementer som spiller en rolle i filmproduktionen.

Belysning spiller faktisk en meget stor rolle og undervurderes tit af nybegyndere. Lyset er meget til at skabe hele miljøet for filmen og kan til tider spille en større rolle en kameraet. Spørgsmålet man kan stille sig selv, er fx om der er nok belysning, for meget belysning, om det er den rigtige belysning eller noget helt andet.

Tænk på den scene du vil skabe og overvej om der er nok belysning. Selv nogle af de bedste kameraer vil ikke kunne skabe et godt resultatet, hvis der ikke er nok eller dårlig belysning i scenen. På internettet vil man kunne finde mange muligheder for belysning, som kan hjælpe dig fremad til at skabe den bedste film.

Derudover skal du tænke på om din nuværende belysning er den rette? Et varmere lys vil passe godt til en hyggelig scene i hjemmet hvorimod et blåt koldt lys evt. ville passe bedre til en dyster hospitalsscene. Uanset om det er en kampagnefilm eller en anden slags, så er det vigtigt, at belysningen passer rigtigt og har sammenspil.

Hav styr på kameraudstyret

Har du et overblik over alt dit kameraudstyr? Tripod, stabilisator, kamera, mikrofon og lignende. Når man skal til at filme, så er der mange ting som man skal holde øje med og det er derfor vigtigt, at du tager et grundigt kig og hold øje med om du har alt med.

Hvis du endnu ikke har købt alt dit udstyr, så overvej gerne hvor din prioritet ligger. Altså hvad har du mest brug for til videoproduktionen? Hvis du fx bruger 90% af budgettet på et godt kamera, så vil du misse ud på gode mikrofoner, god belysning og lignende.

Derfor skal du tænke hvor du kan få mest for pengene og derved skabe et godt produkt. Dette kan du blandt andet gøre ved at undersøge hvad andre på markedet bruger, samt se diverse content creators på Youtube, Facebook, Instagram og lignende.

Situationen i forhold til lyd

En anden ting man tit undervurdere eller glemmer er lyden til videoen. Lyd spiller en essentiel rolle og der er markant stor forskel på hvilken mikrofon man har, samt hvordan man bedst bruger en mikrofon. En dyr mikrofon til flere tusinde dollars kan lyde værre end en budgetmikrofon, hvis budget mikrofonen er i de rigtige hænder.

Dårlig lyd er noget som virkelig kan forværre en video, da det tyder på sløsethed, samt at man ikke har gjort sig gode overvejelser til projektet. For at skabe det bedste indtryk er det vigtigt, at du har styr på alle grund elementerne til videoproduktionen for, at skabe det bedste indtryk og vise, at du har taget dig tid og gjort dig tanker om hele projektet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.