Annonce
Horsens

Begivenhedsrig sommer på Langelinie

Der bliver masser af aktiviteter for både store og små, når sommerparken ved Langelinie åbner 4. maj. Foto: Hanne Nielsen
Eksotiske palmeøer, legeinstallationer for de mindste, picnic spots og meget mere gør snart troldene på Langelinie selskab. Strandparken på Langelinie åbner 4 maj.

Horsens: Igen i år kan troldeungerne Laura og Julian opleves på Langelinie, og der bliver også mange andre oplevelser, når Horsens Kommunes bylivsindsats Mærk Byen åbner 4. maj.

En lang række kreative aktører fra Horsens og omegn har været med til at skabe rammerne på stedet, og henover sommeren er det blandt andet muligt at dase i solen ved de eksotiske palmeøer eller og nyde en picnic ved nye lækroge.

De mindste kan stikke til "søs" i sandkassen, og der er udsigtsplatforme i strandkanten, baner til beachvolley- og petanque, strandsofaer, legeboder, hængekøjer i skyggen og meget mere.

Derudover vil der sommeren igennem være forskellige aktiviteter som yoga i det fri, DBU Street Tour, hulebyggeri, sankthansaften, cirkusleg, chill-event på Langelinie og meget mere.

Annonce

Festdag

Herlighederne åbner kl. 10, og åbningen markeres med besøg af badeglade gæster fra "Komediehusets badeforening anno 1929" og borgmester Peter Sørensen (S). Derudover vil åbningsdagen byde på masser af aktiviteter, eksempelvis Groove-dans, workshop med kunstner Phuc van Dang, petanque og brætspil, kunstmaling på sten og meget andet

Åbningsprogrammet bliver samtidig en lille forsmag på nogle af de sommeraktiviteter, som lokale foreninger og kulturaktører vil skabe på Langelinie i løbet af sommeren.

Programmet opdateres løbende på facebook.com/maerkbyen.

Indsatsen på Langelinie er udviklet af Mærk Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats i samarbejde med teknik- og miljøforvaltningen samt kultur- og eventforvaltningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce