Annonce
Kultur

Flere aflysninger hen over sommeren: Men arrangør af Juelsminde Run ser tiden an

Juelsminde Run er endnu ikke blevet aflyst, selvom forbuddet mod store forsamlinger i øjeblikket gælder til og med august. Foto: Mette Mørk
Folkene bag Juelsminde Run håber, at tiden vil arbejde for det årlige motionsløb. Andre begivenheder sidst på sommeren er blevet aflyst.

Juelsminde/Barrit: Mens Juelsminde Havnefest, Festihvalen og Palsgaard Sommerspil har trykket på knappen og aflyst i 2020 på grund af forbuddet mod store forsamlinger, så er en anden årlig sommerbegivenhed, Juelsminde Run, stadig åben for tilmelding.

Motionsløbet er planlagt til at foregå i sidste weekend i august.

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august. Alligevel håber arrangør Hans Henrik Rolskov, at løbet kan afvikles.

- Måske bliver der åbnet op for, at man kan være flere forsamlet uden for, siger han og fortsætter:

- En anden grund til, at vi ikke har meldt pas endnu, er, at vi ikke skal betale noget for hegn og tidtagning før sidst i juli. Det er i princippet gratis for os at vente.

Måske bliver der åbnet op for, at man kan være flere forsamlet uden for. En anden grund til, at vi ikke har meldt pas endnu, er, at vi ikke skal betale noget for hegn og tidtagning før sidst i juli. Det er i princippet gratis for os at vente.

Hans Henrik Rolskov, arrangør, Juelsminde Run

Annonce

Afventer statsministers svar

I 2019 havde Juelsminde Run 1050 motionister til start og omkring 100 hjælpere.

Krav om markant færre deltagere vil ikke nødvendigvis punktere løbet i 2020, mener Hans Henrik Rolskov.

Arrangøren er ikke ude på at lave et "epicenter for corona" i Juelsminde, men han vil se tiden an og lade den arbejde for løbet. Han vil desuden have klarhed over, hvad store forsamlinger skal forstås som.

- Jeg er i tvivl om, vi godt må være under 1000 deltagere. Og hvilke krav, vi skal opfylde, hvis vi må, siger løbsarrangører.

På tirsdagens pressemøde blev statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt til disse ting, men hun havde ikke et svar.

- I forhold til store forsamlinger så er det helt rigtigt. Her skylder vi et svar. Og så snart det er klar, så skal vi nok få det præsenteret. Jeg ved godt, der er mange, der efterspørger det ude i sommerlandet, sagde hun.

Annonce

Sejlere har aflyst DM

Sejlerstævnet DH-DM var planlagt til at foregå i Juelsminde fra 21-23. august. Det blev besluttet aflyst mandag, selvom man også her har ønsket sig nærmere oplysninger om forsamlingsforbuddet.

- Vi ved ikke, hvad store forsamlinger er. Det kan være, vi ville få lov, siger eventleder Tue S. Andersen.

Andre ting blev i sidste ende mere afgørende.

- Hovedparten af vores frivillige i sejlklubben er af ældre generation og dermed i risikogruppen. Vi skal bruge mellem 75 og 100. Har vi ikke det, så har vi ikke noget stævne, forklarer Tue S. Andersen.

Han begrunder også aflysningen med, at coronakrisen gør det meget svært at lande aftaler med sponsorer, samt at det ikke vil føles rigtigt at afvikle stævnet, når andre større begivenheder er blevet aflyst.

Annonce

Byfester aflyser også

Flere byfester placeret sidst på sommeren er også aflyst.

Folkene bag "Sommer i by" i Løsning meldte det ud i påskeugen. Barrit og Omegns Byfest, der normalt foregår i sidste weekend i august, har samme besked undervejs.

Epidemien har forsinket planlægningen for meget.

- Vi kan ikke nå at få samlet de kunstnere, vi skal have, med så kort varsel. Vi plejer at have styr på grunddelen inden maj, siger byfestformand Kasper Borg.

Nærmere besked om forsamlingsforbuddet kan ikke ændre beslutningen.

- Vi er i tvivl om, hvad man mener med store forsamlinger, og hvad store forsamlinger er, når vi kommer til august. Men vi siger nej alligevel. For hvis selv, hvis vi får ja til 200 personer, så er det stadig for lidt i forhold til, hvad der plejer at komme igennem. Vi er rimelig triste over det, men vi kan ikke udelukke, at der bliver holdt noget på et senere tidspunkt i stedet for. For vi vil jo gerne lave et eller andet for byen, siger Kasper Borg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce