Annonce
Horsens

Begejstret udvalgsformand: Nørrestrand-plan er helt unik

Et stort areal nord for Nørrestrand, der i dag er landbrugsjord bliver til natur. Allerede nu er kommunen ved at anlægge en trampesti fra Nordre Strandvej til et højtliggende indhegnet punkt, hvorfra der er fin udsigt over Nørrestrand. Foto: Lars Juul

Teknik- og miljøudvalget giver grønt lys til at sende den store natur- og byudviklingsplan for Nørrestrand til videre politisk behandling. Planen ventes sendt i høring efter byrådsmødet senere på måneden.

Annonce

Horsens: Natur- og byudviklingsplanen for Nørrestrand er en helt ny og spændende måde at tænke bolig-udvikling.

Det mener formanden for teknik- og miljøudvalget Ole Pilgaard Andersen (DF), der sammen med kollegerne i udvalget delte store roser ud til udviklingsplanen, der blev omtalt i Folkebladet onsdag.

Planen omfatter et areal på 6,8 kvadratkilometer nord for Nørrestrand og giver anvisninger på, hvor naturen skal bevares, hvor der skal være ny natur, og ikke mindst hvor der kan bygges boliger. Det overordnede princip er ifølge kommunen, at byudviklingen skal underordne sig det unikke naturområde.

- Det er helt fantastisk, at vi nu kommer til at tilbyde 9000 mennesker at bo i et så skønt naturområde som Nørrestrand. I huse, hvor naturen flettes ind imellem. Det bliver meget attraktive byggegrunde, forudser Ole Pilgaard Andersen.

Det er helt fantastisk, at vi nu kommer til at tilbyde 9000 mennesker at bo i et så skønt naturområde som Nørrestrand.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget
Annonce

Ikke en bindende plan

Ole Pilgaard Andersen understreger, at der ikke er tale om en forpligtende, juridisk bindende plan.

- Det er jo en plan, der strækker sig over måske 20-30 år, og måske er der nogle, der har andre og bedre ideer om 20 år. Men det er den retning, vi tænker, at udviklingen skal gå, og det vil vi nu høre borgernes mening om. Jeg håber, at vi får mange henvendelser i høringsperioden, siger han.

Ole Pilgaard Andersen siger, at han personligt forventer, at der på et tidspunkt vil blive anlagt en omfartsvej nord om Nørrestrand.

Det forventes, at planen sendes i høring i 12 uger efter byrådsmødet senere på måneden.

Sammen med den store udviklingsplan præsenteres den første store lokalplan i området. Den ligger i den vestligste del af området ud mod Egebjergvej og giver mulighed for at bygge 1500 boliger og en dagligvarebutik.

Teknik- og miljøudvalget gav enstemmigt grønt lys til at sende lokalplanforslaget videre til behandling i erhvervs- og økonomiudvalget og derefter byrådet. Også lokalplanforslaget sendes i 12 ugers offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce