Annonce
Horsens

Begejstrede gæster i Folkeparken: Byfest samler byen

Fra begyndelsen af byfesten var der gang i dansebenene og sangmusklerne hos gæster i alle aldre, da Musiklegepladsen og DanseBedste underholdt børn og barnlige sjæle. Foto: Søren E. Alwan
Mange lokale kiggede forbi, da Folkeparken midt i Brædstrup lørdag lagde græs til første udgave af Bakkelandets Byfest.

Brædstrup: Allerede tidligt på formiddagen summer Folkeparken af liv og lyd - og en umiskendelig duft af popcorn.

Nogle få har allerede taget hul på den første fadøl, som bliver på en af bænkene, der er sat frem i parken, men de fleste holder til på tæpper i solen, hvor de kan følge med i det program, arrangørerne af Bakkelandets Byfest har lagt til rette. Et program med musik, fællessang, dans, mad og senere også fest for de voksne.

Det er første gang i mange år, der bliver holdt byfest i Folkeparken midt i Brædstrup. Og mange af gæsterne er godt tilfreds med, at de nu igen kan nyde musik, mad og øl i parken sammen med venner og naboer.

- Selvfølgelig skulle vi forbi og kigge. Det er så dejligt, der er kommet gang i byfesten igen, selvom der er noget andet, end sidst vi slog vores folder her for mange år siden, griner Linda Schuster fra Brædstrup, som står sammen med veninden Jane Kristensen, også fra Brædstrup, og rocker til musikken, som flyder ud over pladsen fra et mindre, stribet telt.

- Du skal klappe, hvis du er i godt humør..., skråler børn og voksne til tonerne fra orkesteret Gunkading.

Med sig har veninderne Lindas plejesøn William på tre år, som glæder sig til at se de politibiler, som politiet senere på dagen vil vise frem på pladsen, og Janes barnebarn Viktor, som fra armen rocker til musikken med sut i munden.

- Det er dejligt, at byen kan stå sammen om det her. Og det er dejligt, at det spænder så bredt, så der er plads til både børn, voksne og gamle. Der er noget for enhver smag, siger Jane Kristensen.

- Ja der er med til at samle byen socialt og understrege, at Brædstrup er et godt sted at bo - både for børnefamilier og for gamle - og for os midt imellem, smiler Linda Schuster, som håber, at byfesten vender tilbage næste år.

- Så vil jeg helt sikkert forsøge at få det arrangeret, så jeg kan komme med til aftenfesten også, siger hun.

Annonce
Det er dejligt, der er kommet gang i byfesten igen. Det er godt for sammenholdet i byen.

Linda Schuster, Brædstrup

Kørte efter børneprogrammet

Længere væk fra musikken har veninderne Sofie Toft og Tina Mortensen slået sig ned på et tæppe sammen med deres tilsammen tre børn og en masse snacks.

- Vi er kørt efter børneprogrammet. Det har været rigtig fint indtil videre, og det er en hyggelig dag at være med til, lyder det fra Sofie Toft, der bor i Nim.

Tina Mortensen, der også oprindelig er lokal, men nu bor i Dianalund på Midtsjælland, er enig.

- Vi faldt over arrangementet, da vi skulle planlægge, hvad vi skulle lave sammen i dag. Og det er supergodt, siger hun, mens hendes søn danser til musikken på tæppet.

I det store telt bagest på pladsen gøres der klar til aftenfesten, hvor omkring 400 har indløst billet. Det betyder, at arrangørerne kan melde alt udsolgt.

Søndag fortsætter byfesten med gratis rundstykker og banko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce