Annonce
Horsens

Beers Behind Bars: Ny ølfestival i Horsens

Beers Behind Bars bliver en ny ølfestival på Fængslet. Arkivfoto
200 forskellige øl på en dag. Til oktober kommer en ny ølfestival til byen.

Horsens: IPA, stout, ale, hvede eller bare en almindelig pilsner. Til efteråret får Horsens sin helt egen ølfestival på Fængslet. Det er Fængslet, Horsens & Friends og Danske Ølentusiaster, der byder velkommen til Beers Behind Bars, hvor ølglade horsensianere kan lægge smagsløg til flere end 200 forskellige slags øl.

- Vi gør det, fordi vi kan mærke, at det er noget, folk rigtig gerne vil, og fordi vi synes, det kunne være sjovt, fortæller direktør i Horsens & Friends, Claus Visbye.

Til Beers Behind Bars på Fængslet vil flere end 25 nationale og internationale bryghuse tage deres tilsammen 200 bedste øl med, og så gælder det bare om at skrue helt op for den store tørst, for der skulle gerne være noget for enhver smag.

- Alle, der godt kan lide øl eller er nysgerrige på øl, skal komme. Det handler jo om at smage, det handler ikke om at drikke meget. Og man får mulighed for at komme rundt og smage, hvor det danske øllandkort er i øjeblikket, lyder det fra Claus Visbye.

Annonce

Jeg kan rigtig godt lide en god øl. For eksempel en IPA, og det er nok tendensen lige nu. Vi har travlt og skal nå en masse, og man vil gerne have en øl uden at blive påvirket eller få tømmermænd. Så især de lette øl og øl med f.eks. den halve alkoholprocent ser vi meget af.

Claus Visbye, Direktør i Horsens & Friends

Øl med få procenter

Lige for tiden peger udviklingen i retning af mildere øl, og Claus Visbye selv vil da godt indrømme, at han også er hoppet med på trenden.

- Jeg kan rigtig godt lide en god øl. For eksempel en IPA, og det er nok tendensen lige nu. Vi har travlt og skal nå en masse, og man vil gerne have en øl uden at blive påvirket eller få tømmermænd. Så især de lette øl og øl med f.eks. den halve alkoholprocent ser vi meget af, fortæller han.

Ølfestivalen løber af stablen 5. oktober, og arrangørerne håber på, at der bliver fuldt hus.

- Vi glæder os rigtig meget til at prøve noget andet. Vi er vant til at lave koncerter og skænke store fadøl, så det her bliver sjovt at prøve.

- Der kan være 1000 i Magasinet på Fængslet, og det kunne være sjovt, hvis det blev fyldt, lyder forhåbningen.

Foruden ølsmagning vil der være forskellige foredrag og oplæg fra udvalgte brygmestre og øleksperter.

Billetprisen bliver 125 kroner i forsalg, og inkluderet i prisen er et Beers Behind Bars smagsglas samt to smagsprøver.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce