Annonce
Hedensted

Bedstefar drømte om at blive frisør: Nu åbner Karina salon i hans navn

Karina Pedersen glæder sig til at slå dørene op til sin nye salon "Mi Vista" på Langemarksvej i Lindved. Foto: Michael Svenningsen
28-årige Karina Pedersen slår lørdag 27. april dørene op til sin egen frisør-salon "Mi Vista" i Lindved. Salonen er opkaldt efter sangen "Du er min øjesten", som hendes bedstefar altid sang.

Lindved: "Du er min øjesten".

Sådan lød det altid, når Karina Pedersen som barn kom på besøg hos sin bedstefar Henrik Hansen. Siden er den gamle Peter Malberg-sang gået i arv i familien og sunget fra generation til generation.

Da Karina Pedersen skulle finde på et navn til sin nye frisørsalon i Lindved, var det derfor med sangen kørende i baghovedet, at "Mi vista", der frit oversat fra spansk betyder min øjesten, blev valgt.

- Jeg havde enormt svært ved at finde et navn og havde ikke lyst til, at den skulle hedde noget med salon eller frisør dit og dat. Men så sagde en af mine kunder til mig, at jeg skulle tænke på noget, der virkelig betød noget for mig, og så dukkede sangen op, fortæller Karina Pedersen og uddyber:

- Min bedstefar havde altid en kam i baglommen og det var vigtigt for ham, at hans hår bølgede på den helt rigtige måde. Han ville gerne have været frisør, men der var ikke penge til uddannelsen dengang.

Annonce

Min bedstefar havde altid en kam i baglommen og det var vigtigt for ham, at hans hår bølgede på den helt rigtige måde. Han ville gerne have været frisør, men der var ikke penge til uddannelsen dengang.

Karina Pedersen

Hår i generne

For Karina Pedersen har der aldrig været tvivl om, at hun ville udleve sin bedstefars drøm, og hun, der er født og opvokset i Lindved, gik da også direkte fra 10. klasse til den fire-årige frisøruddannelse, som hun blev færdig med i 2012.

- Jeg tror, det der med hår ligger lidt i generne. Min mor har også hjulpet til hos en frisør, og min fætter er Jimmy Lund Hansen har Zsa Zsa Zsu i Tørring, fortæller Karina Pedersen, der blev udlært hos Knold og Tot i Tørring.

Indtil for et år siden arbejdede hun hos Salon Guldbrandt i Uldum.

- Men så stoppede jeg, fordi jeg troede, jeg skulle ud og lave noget helt andet. Have natarbejde på et lager eller sådan noget, hvor jeg måske ikke skulle bruge hovedet så meget. Jeg havde jo altid arbejdet med hår, og jeg tror lige jeg blev nødt til lige at teste, om græsset var grønnere på den anden side, fortæller Karina Pedersen.

Nybygget salon

At få et lagerjob viste sig dog ikke at være så nemt - også selvom Karina Pedersen erhvervede sig et truckcertifikat. I stedet fik hun job hos tøjbutikken Louise i Tørring.

- Men jeg fandt ret hurtig ud af, at jeg savnede mit fag og kontakten med kunderne. Mange af mine tidligere kunder var også virkelig kede af, at jeg stoppede og blev ved med at sige, at de savnede mig, fortæller Karina Pedersen med et smil.

Nu slår hun så dørene op til sin egen salon i en 45 kvadratmeter ny bygning ved siden af hende og kæresten Simon Bredals hjem på Langemarksvej i Lindved.

- Det er adskilt fra privaten, men det er alligevel sådan, at pigerne kan komme over og sige godnat, når jeg har aftenåbent, fortæller Karina Pedersen, der er mor til to piger på hhv fem og to år.

Lindved: Karina Pedersen har slået sig ned som selvstændig frisør i Lindved. Foto: Michael Svenningsen

Kendt i byen

Efter 10 år i Uldum flyttede hun i 2016 tilbage til Lindved, hvor både hun og kærestens familie er fra. Så med både forældre og svigerforældre i byen er det hurtigt rygtedes, at der kommer en ny salon i byen.

- Jeg elsker at bo i en landsby som Lindved, hvor man kender og hilser på hinanden. Den anden dag spurgte ekspedienten i Brugsen mig om, hvornår jeg åbnede, for det var hun blevet spurgt om af en kunde. Det, synes jeg, er skønt, og jeg har faktisk overvejet, om jeg skulle bruge energi på at omdele flyers med, at jeg åbnede, for alle i byen ved det alligevel allerede, lyder det fra Karina Pedersen.

I tilfælde af, at man ikke skulle have hørt det endnu, fortæller hun dog gerne, at der er åbningsreception i "Mi Vista" lørdag 27. april fra kl. 14 til 17.

Lindved: Karina Pedersen har slået sig ned som selvstændig frisør i Lindved. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce