Annonce
Horsens

Bedste måned i 13 år: Folk er strømmet til øen

Der er stadig plads til flere passagerer, mens det på vogndækket er mere presset med plads. Arkivfoto: Morten Pape
Ikke siden 2006 har så mange været en tur med færgen til eller fra Endelave, som det var tilfældet i juli. Årsagen er ifølge overfartslederen øens mange sommeraktiviteter.

Endelave: - Det har bestemt været en god måned, siger Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen, om passagertallet for juli.

Faktisk er den også bedre end god, hvis man kigger i statistikkerne. Ikke siden juli 2006 har der været lige så mange med. Dengang hed tallet 12.076, og det blev i sidste måned næsten overgået med et passagertal på 12.045 passagerer.

Årsagen til de mange besøgende skal ifølge overfartslederen ikke findes i vejrudsigten.

- Vejrmæssigt har denne juli været en god måned. Men jeg tror mere, det er en kombination af, at øboerne har været gode til at lave en masse aktiviteter, og at vi har forsøgt at samarbejde med dem om gode priser på færgeoverfarten, siger Anders Bech Frandsen.

”Aktiv Ø”-konceptet har i år fået endnu mere gas og budt på ting som fodboldskole, fem hullers-golf, sejler-undervisning og vandreture på øens "pilgrimsrute" Kaninoen. Ved udgangen af uge 30 havde 1451 været gennem aktiviteterne, 300 flere end sidste år.

De fleste har planlagt turen, så de kommer alligevel, selv om det er lidt dårligt vejr. Og når det regner på fastlandet, er der stadig chance for sol på Endelave, for øen har faktisk flere solskinstimer. Vi kan tit stå på færgen og se godt vejr derude, mens det regner på fastlandet.

Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen

Fyldt på vogndækket

Der er stadig plads til flere på Endelave - og på færgeoverfarten, hvor der kan sejle op til 245 personer med ad gangen.

Det er sjældent, at så mange er med på den timelange sejltur mellem Snaptun og Endelave, men når det kommer til køretøjerne, er sagen en anden.

- Vi kan sagtens have flere passagerer med, men vogndækket er den begrænsede faktor, og der er vi ofte fuldt booket op. Hverdagen på øen skal jo også køre videre, så der er stadigvæk landbrug og altid forskellige projekter i gang, og en lastbil eller en traktor med vogn optager en del plads på vogndækket, siger Anders Bech Frandsen.

Juli er altid årets bedste måned for Endelave-færgen, og ifølge overfartslederen ligger tallet som regel på mellem 9500 og 12.000, som man altså overgik i år. Rekorden er tilbage fra 1997, da en ny færge var skyld i, at 13.350 var med.

Årligt sejler der gennemsnitligt 56.000 mennesker med på ruten.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce