Annonce
Horsens

Bedste måned i 13 år: Folk er strømmet til øen

Der er stadig plads til flere passagerer, mens det på vogndækket er mere presset med plads. Arkivfoto: Morten Pape
Ikke siden 2006 har så mange været en tur med færgen til eller fra Endelave, som det var tilfældet i juli. Årsagen er ifølge overfartslederen øens mange sommeraktiviteter.

Endelave: - Det har bestemt været en god måned, siger Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen, om passagertallet for juli.

Faktisk er den også bedre end god, hvis man kigger i statistikkerne. Ikke siden juli 2006 har der været lige så mange med. Dengang hed tallet 12.076, og det blev i sidste måned næsten overgået med et passagertal på 12.045 passagerer.

Årsagen til de mange besøgende skal ifølge overfartslederen ikke findes i vejrudsigten.

- Vejrmæssigt har denne juli været en god måned. Men jeg tror mere, det er en kombination af, at øboerne har været gode til at lave en masse aktiviteter, og at vi har forsøgt at samarbejde med dem om gode priser på færgeoverfarten, siger Anders Bech Frandsen.

”Aktiv Ø”-konceptet har i år fået endnu mere gas og budt på ting som fodboldskole, fem hullers-golf, sejler-undervisning og vandreture på øens "pilgrimsrute" Kaninoen. Ved udgangen af uge 30 havde 1451 været gennem aktiviteterne, 300 flere end sidste år.

De fleste har planlagt turen, så de kommer alligevel, selv om det er lidt dårligt vejr. Og når det regner på fastlandet, er der stadig chance for sol på Endelave, for øen har faktisk flere solskinstimer. Vi kan tit stå på færgen og se godt vejr derude, mens det regner på fastlandet.

Anders Bech Frandsen, overfartsleder på Endelave-færgen

Fyldt på vogndækket

Der er stadig plads til flere på Endelave - og på færgeoverfarten, hvor der kan sejle op til 245 personer med ad gangen.

Det er sjældent, at så mange er med på den timelange sejltur mellem Snaptun og Endelave, men når det kommer til køretøjerne, er sagen en anden.

- Vi kan sagtens have flere passagerer med, men vogndækket er den begrænsede faktor, og der er vi ofte fuldt booket op. Hverdagen på øen skal jo også køre videre, så der er stadigvæk landbrug og altid forskellige projekter i gang, og en lastbil eller en traktor med vogn optager en del plads på vogndækket, siger Anders Bech Frandsen.

Juli er altid årets bedste måned for Endelave-færgen, og ifølge overfartslederen ligger tallet som regel på mellem 9500 og 12.000, som man altså overgik i år. Rekorden er tilbage fra 1997, da en ny færge var skyld i, at 13.350 var med.

Årligt sejler der gennemsnitligt 56.000 mennesker med på ruten.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce