Annonce
Odder

Bedre sent end aldrig: Demensteam hyldet et år for sent

Mona Bjørknæs og Peter Hansen er begge med i det frivillige demensteam, som i denne uge er blevet hyldet med en pris. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Selv om 18 frivillige støtter familier med demens tæt inde på livet, er der altid plads til flere hænder.

Odder: Det var med et års corona-forsinkelse, at folkene i Frivilliggruppen Demensteam i denne uge modtog kommunens sociale frivillighedspris. Så meget desto større var glæden over igen at være næsten samlet.

- Vi kan næsten ikke få armene ned af bar glæde over, at vi nu igen kan mødes. Første gang bliver mandag 21. juni, hvor styregruppen skal planlægge resten af året og måske også 2022, siger Peter Hansen, der er medstifter af det frivillige demensteam.

Som kasserer glæder han ekstra meget over, at der med prisen også følger 5000 kroner til det fortsatte arbejde.

Annonce

Individuel hjælp og hygge

Teamet, der består af 18 frivillige, blev i Panoramasalen i Spektrum hyldet for deres arbejde med hjælpe personer med demens samt aflaste deres pårørende. Medlemmernes indsats er meget individuel og kan ifølge Peter Hansen bestå af alt lige fra at køre en person til behandling til at arrangere fælles sammenkomster eller foredrag for alle. Vigtigt er det for styregruppen at påpege, at man ikke binder sig til mere, end man har lyst til.

Medlemmerne, hvoraf nogle selv har demenssygdommen tæt inde på livet, mødes som minimum en gang om måneden i Ålykkecentret, hvor kommunens demensteam også holder til. Fra dem lyder der stor ros til de frivillige.

- De frivillige udfører et kæmpe arbejde, som vi professionelle i den grad værdsætter. Vi lærer af dem, og de lærer forhåbentlig også af os. Vi forsøger i hvert fald at støtte dem ved også at deltage i nogle af deres arrangementer samt fortælle om eksempelvis de forskellige former for demens, siger demenskoordinator Susan Kaagh.

Peter Hansen fortæller også, at teamet sagtens kan bruge flere frivillige. Vil man være med, kan man kontakte Jytte Thygesen på tlf. 23 70 84 15. Man kan også kontakte kommunens demenskoordinator Susan Kaagh på tlf. 87 80 37 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce