Annonce
Horsens

Bedre forhold til bilister og cyklister: Veje og stier får ny asfalt for millioner

Flere end 100 veje og cykelstier i Horsens Kommune vil få ny asfalt i løbet af 2020. Kommunen har sat i alt 34 millioner kroner af til formålet. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune planlægger i år at bruge 34 millioner kroner på at lægge ny asfalt på flere end 100 veje og cykelstier fordelt over hele kommunen.
Annonce

Horsens: Der er godt nyt til både cyklister og bilister i Horsens Kommune.

Snart bliver underlaget nemlig mere jævnt, da flere end 100 cykelstier og veje får ny asfalt, inden året er omme.

I alt bruger Horsens Kommune i år 34 millioner kroner på at lægge ny asfalt på kommunens veje. De 25 millioner kroner kommer fra den årlige asfaltpulje, mens byrådet har besluttet at fremrykke anlægsmidler for i alt 83 millioner kroner. Heraf er ni millioner kroner øremærket til ny asfalt på veje og cykelstier.

De veje og cykelstier, der får glæde af de mange anlægskroner, er pænt fordelt over det meste af kommunen - både i midtbyen, sydbyen, østbyen, Stensballe, Dagnæs, Egebjerg, Brædstrup, Hovedgård og Haldrup er der veje og cykelstier, der kan se frem til ny asfalt.

Annonce

Hvilke strækninger trænger mest?

Prioriteringen af, hvilke veje der får besøg af asfaltmaskinerne, er foretaget ud fra flere forskellige parametre, fortæller kommunens trafikchef Allan Lyng Hansen.

- Vi kigger selvfølgelig på, hvilke veje og cykelstier der trænger mest til at få ny asfalt, og hvor trafikerede vejene er. Der er flere strækninger end dem, der er prioriteret i år, der trænger til ny asfalt, og de vil selvfølgelig løbende blive vurderet og prioriteret, oplyser Allan Lyng Hansen.


Vi har holdt lidt igen med asfalteringen på grund af arbejdet med fjernvarme, men nu er vi gået i gang. Og når vi asfalterer vejene, tager vi i langt de fleste tilfælde også stierne med.

Allan Lyng Hansen, trafikchef Horsens Kommune


Han understreger, at kommunen koordinerer asfaltarbejdet nøje med bl.a. Samn Forsyning og Fjernvarme Horsens.

- I planlægningen tager vi højde for, om der er andre, der har planlagt gravearbejde de pågældende steder, siger Allan Lyng Hansen, der bl.a. oplyser, at kommunen planlægger at gå i gang med at asfaltere i f.eks. Egebjerg og Gedved, når Fjernvarme Horsens er færdig med at grave her.

Annonce

Cykelstier asfalteres

Borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over, at kommunen nu får mulighed for at renovere en stor del af de veje, der trænger. Og også renoveringen af cykelstier vækker glæde hos borgmesteren.

- I Horsens har vi et mål om, at flere skal benytte cyklen frem for bilen på de kortere strækninger, og derfor er det rigtig godt, at så mange af de cykelstier, som mange benytter, er med på listen over de strækninger, asfaltmaskinerne skal forbi i år, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Og trafikchef Allan Lyng Hansen bekræfter, at også cyklisterne kan se frem til bedre underlag.

- Vi har holdt lidt igen med asfalteringen på grund af arbejdet med fjernvarme, men nu er vi gået i gang. Og når vi asfalterer vejene, tager vi i langt de fleste tilfælde også stierne med. Der er rigtig mange cykelstier, der er udpeget til at få lagt ny asfalt. Det gælder bl.a strækningen fra midtbyen mod Egebjerg, som får nyt slidlag i år, siger han.

Annonce

Også i oplandet

Borgmester Peter Sørensen er godt tilfreds med, at den nye asfalt bliver fordelt over veje i både midtbyen, de omkringliggende kvarterer og i oplandet.

Han fremhæver i pressemeddelelsen, at der er ny asfalt på vej til den trafikerede strækning Allégade, Nørretorv, Nørrebrogade og Egebjergvej.

- Og så er jeg rigtig glad for, at også flere af vores landsbyer enten har fået eller får ny asfalt. F.eks. er vi færdige med Sejet og Underup, og vi er gået i gang i Nim, Hovedgård og Brædstrup, siger borgmesteren.

Det er især her i sommermånederne, der er tryk på asfaltarbejdet, da vejret - som regel - er tørt og varmt.

Horsens Kommune oplyser, at der på de mest trafikerede veje vil blive lagt asfalt om natten, så man generer trafikken i løbet af dagen mindst muligt.

Annonce
Annonce
Horsens

Endnu en amerikaner er landet hos HIC

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Debat

EU spiller hasard med de unges fremtid

Annonce