Annonce
Brædstrup

Bedre forhold for dyr og planter: Nyt naturareal skal fremme biodiversiteten

Horsens Kommune har i flere år forpagtet denne mark ved Ring Bakke ud til en landmand, som har slået hø på marken. Nu er forpagtningsaftalen udløbet, og kommunen ønsker i stedet at etablere et nyt rekreativt naturareal til glæde for dyr og planter. Foto: Henrik Sandvad
Horsens Kommune vil omdanne et areal syd for Brædstrup til et rekreativt naturareal, som både natur og mennesker kan få glæde af.

Brædstrup: En cirka ni hektar stor græsmark syd for Brædstrup skal i fremtiden omdannes til et nyt rekreativt naturareal. Det besluttede politikerne i plan- og miljøudvalget i sidste uge, da udvalget godkendte de naturprojekter, der skal gives støtte til igennem kommunens naturpulje i 2020.

Det nye naturareal ligger mellem Ring Sø og Ring Skov, helt præcist mellem Ring Bakke og Horsensvej, og det kommunale areal har tidligere været forpagtet ud til høslæt igennem en årrække. Nu skal det i stedet undersøges, om området kan gøre mere gavn som naturområde til glæde for dyr, insekter og planter.

- Tankerne er lidt spæde, fordi der ikke er nogen konkrete planer endnu. Arealet ligger i en økologisk korridor mellem sø og skov, og vi kan godt løfte det til noget med bedre natur, så der kommer en større biodiversitet. Det vil også blive flottere at se på landskabsmæssigt, hvis vi begynder at pleje arealet. Vores tanker er, at man ved at pleje arealet med græsning vil få en bedre natur end det, vi har nu, siger Frida Franko-Dossar, biolog i Horsens Kommune.

Annonce
Vi vil gerne have et åbent naturareal, så de lyskrævende dyr og planter også har et sted at være.

Frida Franko-Dossar, biolog i Horsens Kommune

Et åbent naturareal

Kommunen vil derfor til at undersøge, om der er personer med dyrehold, som er interesseret i at have deres dyr til græsning på arealet. For at arealet kan opnå yderligere værdi, er der tanker om, at der kan indrettes et kreaturhegn med klaplåger, så arealet kan fungere som et rekreativt naturareal, som også borgerne omkring kan få glæde af.

- Nu har vi ikke fået en aftale med nogen med dyrehold endnu, men det kan være mange forskellige typer dyr, som vil kunne bruges der, siger Frida Franko-Dossar.

Årsagen til, at naturen ikke bare får lov at stå i det nye naturområde, er, at man vil undgå, at det vokser til i krat og skov.

- Skov og krat er også fin natur, og der er også mange arter i skoven. Men skov er jo bare én type natur, og vi vil gerne have et åbent naturareal, så de lyskrævende dyr og planter også har et sted at være, siger Frida Franko-Dossar.

Biologen siger, at omdannelsen af naturområdet vil ske i løbet af foråret.

Naturpuljen

I 2018 blev der oprettet en årlig naturpulje på 2 mio. kr. til at understøtte arbejdet med naturforbedringer og arbejdet med at skabe bedre adgang til naturen i Horsens Kommune.

Midlerne for naturpuljen for 2020 er netop blevet fordelt, og her er der afsat 75.000 kroner til det nye rekreative naturområde i Brædstrup.

Biolog i Horsens Kommune, Frida Franko-Dossar, forventer, at der kan etableres en meget bedre natur med en større biodiversitet på naturarealet syd for Brædstrup. Arkiv pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce