Annonce
Horsens

Bedre end landsgennemsnittet: Denne gruppe har kurs mod arbejdsmarkedet

64 ud af 271 borgere på integrationsydelse i Horsens Kommune har det seneste år lagt ydelsen bag sig. Foto: Morten Pape
På et år har 64 ud af 271 modtagere af integrationsydelse i Horsens Kommune lagt ydelsen bag sig. Blandt andet en særlig indsats i Sundparken har været succesfuld, vurderer udvalgsformand.
Annonce

Horsens: Flere og flere horsensianere med indvandrerbaggrund får tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det viser en ny opgørelse fra Horsens Kommune, der slår fast, at flere end én ud af fem borgere, der for et år siden modtog integrationsydelse, i dag er i beskæftigelse.

Ifølge opgørelsen var der i juni 2019 207 borgere i kommunen, som modtog integrationsydelse. Det er et fald på 64 personer, svarende til 23,6 procent, i forhold til året før. Det glæder Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

- Flere borgere på integrationsydelse kommer i job, og det er forhåbentlig på grund af kommunens indsats, siger hun.

En indsats, der blandt andet består i en fremskudt beskæftigelsesindsats i Sundparken, et fokus på virksomhedspraktik og et tværfaglig samarbejde mellem jobcenteret, familieafdelingen og sundhedsafdelingen.

Integrationsydelse

  • Integrationsydelse er en offentlig understøttelse, der ydes til personer, der har opholdt sig i Danmark i mindre end 9 ud af de seneste 10 år og derfor ikke er berettiget til ordinær kontanthjælp.
  • Ydelsen gives til personer, der på grund af sygdom, arbejdsløshed eller andre årsager ikke har en indtægt, så vedkommende kan forsørge sig selv eller sin familie.
  • 97 procent af integrationsydelsesmodtagerne i Horsens Kommune har ikke-vestlig herkomst.
  • En ikke-forsørger modtager 6072 kroner om måneden i integrationsydelse før skat. En forsørger modtager 8498 kroner, og en enlig forsørger modtager 12.143 kroner.
Annonce

Flest ledige kvinder

Ledigheden blandt integrationsydelsesmodtagere er lavere i Horsens Kommune, hvor 0,35 procent af befolkningen er på integrationsydelse, end på landsplan, hvor andelen er 0,37 procent. Til gengæld er nedgangen blandt modtagere af integrationsydelse større på landsplan, hvor der det seneste år er blevet 25,1 pct. færre modtagere.

- Men vi har en større andel, der er i virksomhedspraktik i Horsens, end der er på landsplan, og vi oplever, at integrationen på arbejdspladsen har stor betydning, siger Lisbeth Torfing.

Blandt de 207 modtagere af integrationsydelse i Horsens Kommune er 58 procent kvinder.

- Vi er lykkedes med at få mange kvinder på integrationsydelse i arbejde, blot ikke lige så mange som antallet af mænd, siger Lisbeth Torfing.

- Og jo færre der er tilbage i gruppen af borgere, der endnu ikke er kommet i beskæftigelse, desto længere vil de også typisk være fra arbejdsmarkedet, påpeger hun.

Annonce

Virkningsfuld indsats

Indsatsen for at få personer, ikke mindst kvinder, der ikke tidligere har haft et job i Danmark, i beskæftigelse har været særlig effektfuld i Sundparken, erfarer udvalgsformanden. Her har kommunen det seneste år kørt en fremskudt indsats, hvor jobcentret har haft en mobil afdeling med fasttilknyttet personale på Sundparkens parkeringsplads.

- Projektet har været en succes i forhold til at få kvinder i arbejde, som ikke tidligere har været det. Her har det været virkningsfuldt for jobcentret at samarbejde med familieafdelingen, siger Lisbeth Torfing.

97 procent af dem, der modtager integrationsydelse i Horsens Kommune, har ikke-vestlig baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce