Annonce
Horsens

Bedre beskæring i vandløb og søer kan hjælpe mod oversvømmelser

Annonce

Læserbrev: Klima, CO2, store regnmængder, vi hører om det næsten dagligt. Horsens kommune forbereder sig med store regnbassiner i nye udstykninger.

Bygholm Sø sikres nu, efter at dæmningen på Schüttesvej var ved at kollapse sidste år grundet de store mængder vand fra Kørup Ådal, hvor marker og enge var voldsomt oversvømmet. Det samme sker i Hansted enge og hele vejen op igennem Hansted forbi Hansted Mølle til Hansted skov og Tolstrup, vandet i åløbet kommer Fra Grumstrup samt Ejer Bjerge nu ned gennem den nye sø ved Gedved.


Mere plads til vandet i vinteren giver jo mindre oversvøm-melser.


Horsens Kommune forsøger nok at begrænse oversvømmelserne langs åerne i kommunen eller hvad? Så vidt jeg har læst, er der nu mellem de kommuner, som har Gudenåen i deres område, indgået aftale om grødeskæring, mere end man har gjort i flere år, for at begrænse oversvømmelserne.

Derfor undrer det mig, at i Hansted Å, som de kalder Tolstrup Å, der skærer de kun en meter i midten af åen og ikke helt ud til bredden. Mere plads til vandet i vinteren giver jo mindre oversvømmelser.

Det kan godt være, at kommunen laver store bassiner ved nye udstykninger, men tilbage til rødderne, som der siges, altså rødderne i åløbene, samt i Bygholm Sø, Nørrestrand og Vandværkssøen i Hansted skov - de tre nævnte områder er nærmest groet til.

Områderne er blevet landfast flere hundrede meter ved indløbene fra åerne. Oprensning i nævnte områder ville jo helt klart give mere plads til vandet og begrænse oversvømmelserne ude i landskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce