Annonce
Brædstrup

Bedre adgang til naturen: Nyt stykke af Gudenåstien er klar

Nordvestgruppen, som arbejder på udvikling i den nordvestlige del af Horsens Kommune, har i årenes løb sat gang i flere projekter, som forbedrer forholdene for brugerne af naturen omkring Sukkertoppen og Voervadsbro. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Den 6. oktober er der indvielse af et nyt stykke af Gudenåstien - en sammenhængende vandresti, som måske engang vil gå fra Gudenåens Kilder til Randers Fjord langs Gudenåen.

Klostermølle: I de senere år har en gruppe frivillige i den såkaldte Nordvestgruppen været del af et tiltag for at forbedre forholdene for turister og brugerne af naturen i den nordvestlige del af Horsens Kommune.

I området mellem Voervadsbro Teltplads og Klostermølle har de frivillige gennem et grønt partnerskab arbejdet for at afmærke og formidle en delstrækning af Gudenåstien op over Sukkertoppen

Her er der opsat afmærkningspæle, som skal vise turisterne de gode vandrestier, og informationstavler med fortællinger om områdets historie, og nu er gruppen færdig med en ny strækning af Gudenåstien.

Stien byder publikum velkommen i en naturskøn egn med skovklædte bakker og dyrkede marker, hvor Gudenåen snor sig. Der er også afmærket sideruter til Sdr. Vissing Kirke, i Pinddal Mose. Her giver formidlingen og stierne anledning til både indsigter og udsigter.

Annonce

Det har været en stor fornøjelse af arbejde sammen med andre lokale fra hele området og bidrage til en vandresti med et nationalt perspektiv gennem vores egen baghave. Vi er stolte over, at vores lokale indsats passer ind i de overordnede visioner for Gudenåen.

Ole Dahl Kristensen, Nordvestgruppen

Frivillig indsats med visioner

Kjeld Søndergaard og Ole Dahl Kristensen fra henholdsvis Voervadsbro og Sdr. Vissing er blandt den gruppe af frivillige, som har lagt fysiske kræfter i placeringen af afmærkningspæle, infotavler og borde/bænkesæt.

- Initiativet handlede fra begyndelsen om at skabe lokal udvikling i vores område, da kommuneplanen for år tilbage var under revision. Vi kaldte os dengang for Nordvestgruppen, da vi boede i det nordvestlige hjørne af Horsens Kommune, siger Kjeld Søndergaard i en pressemeddelelse.

Ole Dahl Kristensen supplerer:

- Det har været en stor fornøjelse af arbejde sammen med andre lokale fra hele området og bidrage til en vandresti med et nationalt perspektiv gennem vores egen baghave. Vi er stolte over, at vores lokale indsats passer ind i de overordnede visioner for Gudenåen.

Flere kilometer til Gudenåstien

Den overordnede vision om Gudenåstien opstod for år tilbage, da Naturstyrelsen og kommunerne langs Gudenåen samlede kræfterne om at arbejde med Gudenåen på tværs af kommunegrænserne i et projekt, man kaldte Oplev Gudenaa.

Gudenåstien begynder i dag som en samlet afmærket vandresti ved Voervadsbro Teltplads og går over Sukkertoppen og Klostermølle til Sankt Sørens Kirke i Gl. Rye. Via vandreruten Aarhus-Silkeborg kan man komme til Ry, hvorfra man kan vælge Himmelbjergruten til Silkeborg enten nord eller syd om Himmelbjergsøerne. Og fra Silkeborg går Trækstien lige til Randers.

Initiativet er videreført gennem Gudenå-samarbejdet, hvor Gunhild Øeby Nielsen er projektleder i dag, og hun glæder sig over, at der nu kan føjes endnu flere kilometer afmærket vandresti til de allerede realiserede dele af Gudenåstien:

- Frivillige i det grønne partnerskab har sammen med kommunerne og Naturstyrelsen sikret, at store dele af Gudenåstien er nyafmærket og forbedret. Der er et stykke vej endnu, men flere kommuner arbejder også aktivt på at føre stien sydpå fra Voervadsbro til Gudenåens Kilder - blandt andet gennem Uldum Kær, hvor stisystemet også suppleres i disse dage, siger Gunhild Øeby Nielsen.

Indvielsen af Gudenåstien sker 6. oktober, hvor der blandt andet vil være guidede tur på de nye stier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce