Annonce
Kultur

Bechs genudgiver en klassiker til tiden af i dag

George Orwells berømte værk "Dyregården" udkom i 1945 som en harsk, satirisk kritik af det stalinistiske Sovjet. Ifølge omslaget på den genudgivelse, som Bechs Forlag nu har lanceret, udtalte forfatteren, som døde i 1950: "Hver eneste linje, jeg har skrevet siden 1936, er blevet skrevet direkte eller indirekte imod totalitarisme og for demokratisk socialisme, som jeg forstår det." Foto af bogen: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce

Horsens: Det politiske etablissement vakler rundt om i verden, demokratier er under pres og sociale strukturer i hastig forandring. Så selv om George Orwells "Dyregården" har 75 år på bagen, er det på mange måder en bog til tiden, som det horsensianske Bechs Forlag netop har udgivet.

Det lokale forlag excellerer i genudgivelse af litterære klassikere, og Orwells bestseller, der i 1945 udkom som en kras, satirisk kritik af det stalinistiske Sovjetunionen, er seneste skud på stammen.

Annonce

Drømmen var frihed og lighed

Bogen handler om en flok undertrykte dyr på en herregård, som under ledelse af grisene gør oprør mod stedets fordrukne ejer. De overtager herregården og omdøber den til Dyregården. Drømmen er et samfund bygget på frihed og lighed, men ikke ulig udviklingen i Sovjetunionen (og andre steder i verden) gør en magtfuld og hensynsløs elite snart sit indtog.

"Dyregården", der var en forløber for Orwells andet hovedværk "1984", er flere gange omtalt som en af verdens bedste romaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce