Annonce
Horsens

Beboergruppe bremser Søvinds udvikling

Annonce

Læserbrev: Beboergruppen Toftumvej/Mølbjerg er igen gået på barrikaderne for at bremse Søvinds videre udvikling.

Der opponeres mod udvidelse af det eksisterende erhvervsbyggeri i området vest for Mølbjerg og syd for Toftumvej. Det er mange år siden, det jordstykke blev udlagt til erhvervsbyggeri, så det har ikke været de omkringliggende beboere ubekendt, da de købte hus i området Mølbjerg/Toftumvej, at yderligere erhvervsbebyggelse vil kunne komme på tale.

Jeg synes, man skal tænke sig rigtig godt om. Prøv at køre en søndagstur ud til landsbyerne i Horsens-området - her vil man kunne se, at de byer, der ikke har fornyet sig, evt. ved at etablere nye boligkvarterer og industribyggeri, er blevet til sovebyer, der ret hurtigt kommer til at bære præg af at gå i forfald. Byerne har mistet indkøbsmuligheder og skoler og er ikke længere attraktive at flytte til. Det der før i tiden var en hyggelig landsby, kommer til at ligne en landsby i forfald.

Vi har i Søvind chancen for at få virksomheder til byen, skaffe arbejdspladser, give folk lyst til at flytte hertil og eventuelt bygge hus i byen. Det vil gavne vores skole, da der derved kommer flere unge familier med skolesøgende børn til byen. Har Søvind ingen skole, vil det blive meget svært at tiltrække unge familier.

En udvikling vil også gavne vores Daglig Brugs. Det vil være et enormt tab for byen, hvis den eneste indkøbsmulighed må lukke. Det betyder måske ikke så meget for de yngre familier, der har bil og kører på job i Horsens eller andre steder. Men hvad med alle de ældre mennesker, der ikke længere kører bil?


Vi borgere skal tænke os rigtig godt om, inden vi underskriver det omtalte materiale, da det kun er til glæde for ganske få personer.

Eli Christensen


Hvis man går ud over den del af industriområdet, der endnu ligger hen som mark, kan man tælle ca. syv beboelsesejendomme, der grænser op til området. Af disse ejendomme er fire-fem boliger omgivet af høje hække/beplantninger. Så det er svært at se, hvor store generne vil være for dem. Yderligere ligger der fire-fem huse så højt, at de har nogen udsigt ud over det omhandlede område. Men disse ejendomme grænser slet ikke op til industriområdet. Så det kan vel ikke være de få huse, der skal sætte dagsordenen for, hvorvidt Søvind skal være en by i udvikling - eller blot slumre hen i en tornerosesøvn.

Kommer der argumenter om støj fra området, vil det være en meget begrænset gene, idet industrifirmaerne jo lukker ned fra fredag først på eftermiddagen til mandag morgen. Altså er der stille, når folk vender hjem fra arbejde fredag.

Det er rigtigt, at Søvind og omegn er et meget smukt område med masser af naturmuligheder. Men det vil industriområdet overhovedet ikke ændre på, da området er placeret et meget neutralt sted i byen.

De billeder, beboergruppen har vedlagt underskriftsskemaet, er meget misvisende. De viser Nordals fabrik set fra vestsiden (landevejen) og kan virke skræmmende. Men det motiv kan overhovedet ikke ses fra de ejendomme, der grænser op til industriområdet. Derimod kan man fra disse ejendomme se østsiden af ejendommen samt den industribygning, der ligger helt op til beboelseskvarteret. Netop disse bygninger vil jo blive skjult ved de nye byggerier.

Vi borgere skal tænke os rigtig godt om, inden vi underskriver det omtalte materiale, da det kun er til glæde for ganske få personer, hvorimod hele byen kan få glæde af, at Søvind får en fortsat vækst og udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce