Annonce
Hedensted

Beboere på Constantiavej lider under byggeboom i Dalby Bakker: Giv os kørselsforbuddet tilbage

Laila Krogager drømmer om at gå en rolig tur med hunden i sit boligkvarter uden larm fra lastbiler. Foto: Mads Dalegaard
Laila Krogager er godt træt af de mange lastbiler, der hver dag kører via Constantiavej til grusgrave og nybyggeri i den sydøstlige ende af Hedensted. Hun vil have genindført et forbud mod tung trafik, indtil en ny omfartsvej er klar.
Annonce

Hedensted: Der er politisk enighed om en ny omfartsvej øst om Hedensted, men præcis hvornår, den skal anlægges, er en del af de igangværende budgetforhandlinger. I området omkring Constantiavej bliver der krydset fingre for, at det sker snart.

Her er beboerne godt trætte af de mange lastbiler, der hver dag bruger vejen til at fragte byggematerialer og grus hhv. til og fra det sydøstlige Hedensted.

- De kommer i en lind strøm, og det skaber en næsten konstant susen for ørerne. En dag satte jeg mig for at tælle, hvor mange det egentlig var, og jeg talte omkring 10 lastbiler i timen, siger Laila Krogager, der har adresse på Fejringhusvej, men hvis husgavl vender ud mod Constantiavej.

Annonce

Flere lastbiler end før forbud

Hun har boet i huset i 21 år, og i den periode er det kun blevet værre med den tunge trafik, oplever hun. Bortset fra den periode for godt et år siden, da kommunen for en tid havde indført et forbud mod tung trafik på boligvejene i området.

- Det var virkelig dejligt, og jeg kunne ønske mig, det skete igen. Ikke bare af hensyn til mig selv, men også alle de børnefamilier, som bor herude, siger 59-årige Laila Krogager.

Efter forbuddet er fjernet igen, er lastbiltrafikken vendt tilbage på Constantiavej med fornyet styrke, fordi der er brug for mange byggematerialer i det nye boligkvarter i Lille Dalby Bakker.

Her er stadig mange grunde til salg de kommende år, og Laila Krogager mener derfor, at Hedensted Kommune skal genindføre lastbilforbuddet, så den tunge trafik bliver ledt uden om Hedensted.

Annonce

Omfartsvej kan løse problemet

Det ligger dog ikke umiddelbart i kortene, at lastbilforbuddet bliver genindført, fortæller formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

- Jeg kan godt forstå, at de er trætte af det på Constantiavej, men da vi havde forbuddet, gik det i stedet ud over andre områder. Trafikken forsvinder jo ikke fra landkortet, fordi der kommer et forbud, den flytter sig bare et andet sted hen, siger Lene Tingleff (V).

Hun tilføjer, at den nye omfartsvej, som skal etableres øst om Hedensted, netop er en måde at hjælpe beboerne på bl.a. Constantiavej af med den tunge trafik.

- Det kan selvfølgelig være svært at vente på, når man er træt af tilstandene, som de er nu, men der er en løsning på vej, fastslår Lene Tingleff (V).

I budgetforliget sidste år blev det besluttet, at de godt 40 mio. kr., som vejen kommer til at koste, skulle sættes af i 2022 og 2023, men det er til genforhandling i år.


Lastbilerne kommer i en lind strøm, og det skaber en næsten konstant susen for ørerne.

Laila Krogager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce