Annonce
Hedensted

Beboere får stort ønske opfyldt: Vej bliver repareret, men lastbilerne kommer ikke tilbage

Snart kan Ørumvej åbne igen, men kommunen vil lave permanent gennemkørselsforbud for tung trafik. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Ørumvej og Hornumkærvej bliver permanent spærret for gennemkørende tung trafik, og Svends Møllevej ændrer status til sti.

Ørum: Store maskiner er i disse dage i gang med at reparere Ørumvej, der det seneste halve år har været delvist lukket på grund af fare for kollaps. Men det bliver ikke alle de tidligere brugere af vejen, der får glæde af den snarlige genåbning.

Hedensted Kommune har besluttet at opfylde et stort ønske fra beboerne i området om at lukke både Ørumvej og Hornumkærvej for gennemkørende tung trafik.

- Mange lastbiler bruger de to veje som smutvej fra Hornsyld til Vejle, men de er slet ikke egnet til så meget tung trafik. Derfor giver det god mening at lede lastbilerne via Bråskovvej og Vejlevej i stedet. Det betyder lidt flere kilometer, men til gengæld bedre kørselsvej, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

Kommunen er i dialog med politiet om at etablere gennemkørselsforbuddet, der ikke skal gælde lastbiler med et ærinde i området, herunder grusgravtrafikken.

Annonce

Vej bliver til sti

Men det er ikke kun på Ørumvej og Hornumkærvej, der er ændringer på vej. Heller ikke Svends Møllevej kommer til at åbne igen for lastbiler.

Den har ligeledes været lukket i en periode, da et vandløb var begyndt at erodere vejen, og det er både dyrt og besværligt at reparere den. Derfor har kommunen i stedet besluttet at nedklassisficere den til offentlig sti.

- Der er ingen udkørsler til Svends Møllevej fra ejendomme i området, og vejen fungerer blot som genvej til Daugård. Der er enkelte landmænd, der bruger den med deres maskiner, men det kan de fortsat gøre, når den er en sti, siger Lene Tingleff.

Bedre sikkerhed for bløde trafikanter

Med de to tiltag er første skridt taget mod at skabe en mere trafiksikker vej for fodgængere og cyklister mellem Ørum og Daugård.

Teknisk udvalg har også kigget på, om det med det formål kunne være en mulighed at lave en såkaldt 2-1 strækning på Ørumvej/Hornumkærvej med hastighedsdæmpende foranstaltninger og bedre plads til cyklister.

De mange sving og dårlige oversigtsforhold gør imidlertid den løsning meget svær at gennemføre.

I stedet vil kommunen nu i stedet sammen med lokalråd og borgergrupper gå i gang med at udarbejde et projekt, der kan skabe bedre sikkerhed for bløde trafikanter mellem de to byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce