Annonce
Horsens

Beboer om studerendes parkering: - Det er med livet i hænderne, når vi kører ud fra vores vej

Udkørslen fra Askevej til Bakkesvinget er "helt umulig", siger en beboer, Steffen Høedholt, der har taget dette foto først på ugen. Det er VIA-elever, der i stor stil parkerer i begge sider i dagtimerne, fortæller han. Privatfoto

Beboer på Askevej er træt af "umulig udkørsel" til Bakkesvinget, der er tæt pakket med parkerede biler. VIA-studerende parkerer i stort tal i begge sider af vejen i dagtimerne. - Vi udskriver mange bøder, lyder det fra kommunen.

Horsens: Lav to timers parkering på de ca. 100 meter af Bakkesvinget, der giver problemer.

Det er ifølge Steffen Høedholt den "såre enkle" løsning på problemet med en risikabel udkørsel fra Askevej til netop Bakkesvinget.

Steffen Høedholt, der bor på Askevej, skriver til Folkebladet, at det er "med livet i hænderne, at man lister sin bil frem - og håber, at der ikke kommer nogen drønende", når man som beboer skal ud på Bakkesvinget i dagtimerne. Som hans foto taget i denne uge afslører, står de parkerede biler kofanger ved kofanger - og meget tæt på udkørslen fra Askevej.

- Det er virkelig et problem. Slipper man levende ud? Jeg står bestemt ikke alene med kritikken. Vi har haft det oppe at vende på et grundejerforeningsmøde, og jeg har skrevet til og talt med borgmesteren, der lovede at gøre noget ved det. Men der sker ikke noget, selv om problemet har været det samme i årevis. Det begynder forfra, hver gang der kommer nye elever hos VIA, uddyber Steffen Høedholt.

Han nævner også, at det med de mange parkerede biler er svært at passere modkørende på Bakkesvinget.

I et læserbrev fra oktober sidste år foreslog han samme model som på f.eks. Nylandsalle i sygehuskvarteret, hvor der er to timers parkering på hverdage mellem kl. 8 og 16.

Annonce

Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år.

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i affald og trafik

- Vi udskriver mange bøder

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder hos affald- og trafik-afdelingen i Horsens Kommune, medgiver, at der er problemer med parkering for tæt på udkørslen - og at man er meget opmærksom fra kommunens side.

- Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år. Vi kan se, at det er specielt slemt ved semesterstart i februar og efter sommerferien. Derefter begynder de studerende at forstå, at de skal overholde reglerne.

- Vil vil selvfølgelig gerne have folk til at parkere efter reglerne, og så må de holde 50 meter længere væk fra VIA om nødvendigt. Det er ikke uden grund, at der er en 10 meter-regel ved bl.a. kryds, siger Allan Lyng Hansen.

Der er ikke planer om at indføre to timers parkering på Bakkesvinget, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Annonce