Annonce
Horsens

Beboer om studerendes parkering: - Det er med livet i hænderne, når vi kører ud fra vores vej

Udkørslen fra Askevej til Bakkesvinget er "helt umulig", siger en beboer, Steffen Høedholt, der har taget dette foto først på ugen. Det er VIA-elever, der i stor stil parkerer i begge sider i dagtimerne, fortæller han. Privatfoto

Beboer på Askevej er træt af "umulig udkørsel" til Bakkesvinget, der er tæt pakket med parkerede biler. VIA-studerende parkerer i stort tal i begge sider af vejen i dagtimerne. - Vi udskriver mange bøder, lyder det fra kommunen.

Annonce

Horsens: Lav to timers parkering på de ca. 100 meter af Bakkesvinget, der giver problemer.

Det er ifølge Steffen Høedholt den "såre enkle" løsning på problemet med en risikabel udkørsel fra Askevej til netop Bakkesvinget.

Steffen Høedholt, der bor på Askevej, skriver til Folkebladet, at det er "med livet i hænderne, at man lister sin bil frem - og håber, at der ikke kommer nogen drønende", når man som beboer skal ud på Bakkesvinget i dagtimerne. Som hans foto taget i denne uge afslører, står de parkerede biler kofanger ved kofanger - og meget tæt på udkørslen fra Askevej.

- Det er virkelig et problem. Slipper man levende ud? Jeg står bestemt ikke alene med kritikken. Vi har haft det oppe at vende på et grundejerforeningsmøde, og jeg har skrevet til og talt med borgmesteren, der lovede at gøre noget ved det. Men der sker ikke noget, selv om problemet har været det samme i årevis. Det begynder forfra, hver gang der kommer nye elever hos VIA, uddyber Steffen Høedholt.

Han nævner også, at det med de mange parkerede biler er svært at passere modkørende på Bakkesvinget.

I et læserbrev fra oktober sidste år foreslog han samme model som på f.eks. Nylandsalle i sygehuskvarteret, hvor der er to timers parkering på hverdage mellem kl. 8 og 16.

Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år.

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i affald og trafik
Annonce

- Vi udskriver mange bøder

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder hos affald- og trafik-afdelingen i Horsens Kommune, medgiver, at der er problemer med parkering for tæt på udkørslen - og at man er meget opmærksom fra kommunens side.

- Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år. Vi kan se, at det er specielt slemt ved semesterstart i februar og efter sommerferien. Derefter begynder de studerende at forstå, at de skal overholde reglerne.

- Vil vil selvfølgelig gerne have folk til at parkere efter reglerne, og så må de holde 50 meter længere væk fra VIA om nødvendigt. Det er ikke uden grund, at der er en 10 meter-regel ved bl.a. kryds, siger Allan Lyng Hansen.

Der er ikke planer om at indføre to timers parkering på Bakkesvinget, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce