Annonce
Hedensted

Beboer: Luk Remmerslundvej i den ene ende

Remmerslund vokser ud mod Hovedvejen. Der er allerede bygget 33 rækkehuse og 22 parcelhusgrunde er sat til salg. Foto: Elisabet D. Hyttel
Udbygningen af Remmerslund med rækkehuse og byggegrunde skaber bekymring for den bløde trafik på Remmerslundvej. Nu foreslår beboer Flemming Weiling at lukke vejen helt.
Annonce

Remmerslund: Remmerlsundvej er ikke bygget til at håndtere både lastbiler, trafik til genbrugspladsen og bløde trafikanter.

Det mener Flemming Weiling, der har boet på Remmerslund i mange år og for 10 år siden stod i spidsen for at få lavet vejbump ved indkørslen til Remmerslund.

Det har sænket farten, men det ændrer ikke ved, at vejen er smal, og der er meget trafik.

En trafikmåling fra Hedensted Kommune viser, at der i 2016 var en døgntrafik gennem Remmerslundvej på 1875. I 2019 var tallet vokset til 1951.

Derfor foreslår Flemming Weiling, at man simpelthen lukker Remmerslundvej ved Hecovej.

- Butikkerne kan så stadigvæk have adgang fra Hovedvejen, og borgere via Gesagervej og Hecovej, men vi slipper for den trafik, der bruger Remmerslundvej som genvej. De bliver tvunget til at køre ad Gesagervej, forklarer Flemming Weiling.

Remmerslundvej er ikke bygget til den stigende trafik, mener beboer Flemming Weiling, der foreslår at lukke vejen. Foto: Elisabet D. Hyttel

Samtidigt foreslår han, at der bliver anlagt en cykelsti fra Gesagervej til Stjernevejen, så eksempelvis skolebørn ikke skal ud i den store rundkørsel, men kan køre ad Stjernegårdsvej og tunnellen til skolen. Der er også plads til at anlægge en cykelsti fra den nye udstykning til Remmerslundvej.

- Jeg ved godt, at nogle bilister vil få en omvej, men Remmerslundvej er bare ikke bygget til mere trafik med husene, der ligger tæt på vejen, forklarer Flemming Weiling.

Annonce

Kommunen kigger på sagen

Folkebladet har forelagt forslaget for Michael Laursen, leder af Natur, vand og vej i Hedensted Kommune

Han kan se flere ulemper ved at lukke Remmerslundvej.

- Vi skal også tage hensyn til den overordnede trafik, men vi vil se på forslaget, siger han.

Kommunen planlægger en trafiktælling på vejen i løbet af efteråret, lige som man har planer om at kigge på krydset mellem Hovedvejen og Remmerslundvej. Der er dog ikke sat nogen tidshorisont på det projekt.


Det største problem er, at børnene bliver lukket ud på Remmerslundvej, som er smal og med megen trafik.

Flemming WeilingAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce