Annonce
Horsens

Beboer i Kattesund: Jeg flytter gerne, for huset er skævt, der er revner i væggene, og huslejen er høj

Birgitte Møller Jensen har boet i Kattesund 14 i fire år med sin datter. Hun er helt afklaret med, at hun skal finde en anden bolig, hvis politikerne giver ejeren lov til at rive huset ned. Foto: Søren E. Alwan
Birgitte Møller Jensen har boet i Kattesund i fire år. Modsat familien Brüssow Jensin i nr. 20 har hun kun godt at sige om udlejeren, der ønsker at rive Kattesund 12-20 ned.

Horsens: - Huset bliver mere og mere skævt, der er revner i væggene på grund af trafikken, og huslejen er høj.

Sådan lyder det fra Birgitte Møller Jensen, Kattesund 14, der modsat familien Brüssow Jensin i nr. 20 er helt afklaret med, at hun skal flytte fra sin bopæl, hvis huset skal rives ned i forbindelse med en planlagt byfornyelse af Torvekarreen. Byfornyelsen omfatter blandt andet nedrivningen af husrækken Kattesund 12-20.

- Jeg tager det stille og roligt, for jeg har faktisk ikke noget imod at flytte, siger Birgitte Møller Jensen, der har boet i ejendommen i fire år med sin datter.

Familien Brüssow Jensin har i Folkebladet kritiseret, at ejeren, Spring Estate Amagerkild A/S, ikke har taget kontakt til dem om, at de nok snart står uden en bolig. Den kritik deler Birgitte Møller Jensen ikke.

- Alle, der er berørt af det her, har fået at vide, at lokalplanforslaget er i høring, og ejeren ved jo nok ikke mere end os. Bliver det en endelig beslutning, at huset skal rives ned, regner jeg da med at blive kontaktet. Så tager vi den derfra. Jeg er sikker på, at vi nok skal blive orienteret i god tid, siger hun.

Alle, der er berørt af det her, har fået at vide, at lokalplanforslaget er i høring, og ejeren ved jo nok ikke mere end os.

Birgitte Møller Jensen, Kattesund 14

Har kun godt at sige om udlejeren

Modsat familien Brüssow Jensin oplever Birgitte Møller Jensen ikke, at ejeren lader huse og fællesarealer forfalde og ignorer henvendelser om det fra lejerne.

- Det er jo ret logisk, at ejeren ikke vil renovere husene, når det er planen, at de skal rives ned. Til gengæld er det min oplevelse, at hvis der skal laves noget, så laver de det. Det har jeg ingen problemer med. Ud over at huslejen er høj, har jeg faktisk kun godt at sige om udlejeren, siger hun.

Ud over beboerne i husrækken står Royal Pita & Burger, Kattesund 18, Horsens Dyreklinik i nr. 16 og Clinique Unique, Kattesund 12, også til at skulle forlade deres matrikler, hvis lokalplanforslaget bliver vedtaget.

To butikker er allerede flyttet fra den nedrivningstruede række af huse, VIPpe Lounge, der er flyttet til Amaliegade 5, og Audionova, som nu har til huse i Sundhedshuset på Grønlandsvej. Butikslokalerne står i dag klar til udlejning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Spring Estate Amagerkild A/S.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

Annonce