Annonce
Horsens

Beboer i Kattesund: Jeg flytter gerne, for huset er skævt, der er revner i væggene, og huslejen er høj

Birgitte Møller Jensen har boet i Kattesund 14 i fire år med sin datter. Hun er helt afklaret med, at hun skal finde en anden bolig, hvis politikerne giver ejeren lov til at rive huset ned. Foto: Søren E. Alwan
Birgitte Møller Jensen har boet i Kattesund i fire år. Modsat familien Brüssow Jensin i nr. 20 har hun kun godt at sige om udlejeren, der ønsker at rive Kattesund 12-20 ned.

Horsens: - Huset bliver mere og mere skævt, der er revner i væggene på grund af trafikken, og huslejen er høj.

Sådan lyder det fra Birgitte Møller Jensen, Kattesund 14, der modsat familien Brüssow Jensin i nr. 20 er helt afklaret med, at hun skal flytte fra sin bopæl, hvis huset skal rives ned i forbindelse med en planlagt byfornyelse af Torvekarreen. Byfornyelsen omfatter blandt andet nedrivningen af husrækken Kattesund 12-20.

- Jeg tager det stille og roligt, for jeg har faktisk ikke noget imod at flytte, siger Birgitte Møller Jensen, der har boet i ejendommen i fire år med sin datter.

Familien Brüssow Jensin har i Folkebladet kritiseret, at ejeren, Spring Estate Amagerkild A/S, ikke har taget kontakt til dem om, at de nok snart står uden en bolig. Den kritik deler Birgitte Møller Jensen ikke.

- Alle, der er berørt af det her, har fået at vide, at lokalplanforslaget er i høring, og ejeren ved jo nok ikke mere end os. Bliver det en endelig beslutning, at huset skal rives ned, regner jeg da med at blive kontaktet. Så tager vi den derfra. Jeg er sikker på, at vi nok skal blive orienteret i god tid, siger hun.

Alle, der er berørt af det her, har fået at vide, at lokalplanforslaget er i høring, og ejeren ved jo nok ikke mere end os.

Birgitte Møller Jensen, Kattesund 14

Har kun godt at sige om udlejeren

Modsat familien Brüssow Jensin oplever Birgitte Møller Jensen ikke, at ejeren lader huse og fællesarealer forfalde og ignorer henvendelser om det fra lejerne.

- Det er jo ret logisk, at ejeren ikke vil renovere husene, når det er planen, at de skal rives ned. Til gengæld er det min oplevelse, at hvis der skal laves noget, så laver de det. Det har jeg ingen problemer med. Ud over at huslejen er høj, har jeg faktisk kun godt at sige om udlejeren, siger hun.

Ud over beboerne i husrækken står Royal Pita & Burger, Kattesund 18, Horsens Dyreklinik i nr. 16 og Clinique Unique, Kattesund 12, også til at skulle forlade deres matrikler, hvis lokalplanforslaget bliver vedtaget.

To butikker er allerede flyttet fra den nedrivningstruede række af huse, VIPpe Lounge, der er flyttet til Amaliegade 5, og Audionova, som nu har til huse i Sundhedshuset på Grønlandsvej. Butikslokalerne står i dag klar til udlejning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Spring Estate Amagerkild A/S.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce