Annonce
112

Batteri-bål giver travlhed hos brandvæsnet: En ny tendens, som er helt åndssvag, siger inspektør

Når nytårs-batterier er skudt af, er det blevet en ny tendens at samle dem for at lave bål, og det giver travlhed hos brandvæsnet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Beredskabsinspektør advarer mod at lave bål af brugte fyrværkeri-batterier.
Annonce

Horsens: En kedelig tendens i forbindelse med nytåret har spredt sig de seneste år, fortæller beredsskabsinspektør Aqqaluk Pedersen fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

- Vi ser desværre en del bål af brugte fyrværkeri-batterier. Det er en ny tendens, og det er helt åndssvagt. Det er både utrygt og ressourcekrævende, siger inspektøren.

- Batterier er jo blevet meget populære og bliver brugt langt mere end raketter. Nu ser vi, at mange er begyndt at samle de udbrændte batterier for at antænde dem til et stort bål i gaden.

Nogle gør det for bålets skyld, og nogle gør det måske i god mening for at rydde op, vurderer Aqqaluk Pedersen, men uanset årsagen, er det en tåbelig idé, mener han:

- Det skaber utryghed og mange opkald til 112. Vi har haft seks opkald af dem i år, men vi er også kørt forbi rigtig mange, som vi ikke har kunnet prioritere, fordi vi er på vej til mere alvorlige brande, hvor det er vigtigere at redde et hjem fra brand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce