Annonce
Horsens

'Barock': D-A-D's heftige guitar-prygler møder opera-sangerinde i Horsens

D-A-D's guitarist Jacob Binzer, operasangerinden Andrea Pellegrini og den genre-legende cellist Josefine Opsahl krydsede musikalske spor på KulisseLageret i Horsens i 2017. Nu vender de tilbage - denne gang under Klosterkirkens hvælvinger. Arkivfoto: Lars Juul
De nysgerrige Lydhør-koncerter fortsætter med en musikalsk oktober-date i Klosterkirken. Her skal der trækkes spor fra barokken til i dag - fra Vivaldi til Radiohead.

Horsens: Den 7. juni kunne man opleve D-A-D's guitarist Jacob Binzer prygle sin guitar for heftige soloer, da bandet spillede til Rock i Lunden i Horsens. Næste gang han lægger vejen forbi byen, bliver rammerne mindre rockende.

Den 8. oktober skal den kendte guitarist nemlig optræde sammen med operasangerinden Andrea Pellegrini i den nysgerrige koncertrække Lydhør, som spilledestedet KulisseLageret driver, blandt andet som et forsøg på at afsøge grænser mellem rytmisk og klassisk musik.

Det bliver dog ikke spillestedet selv, der skal lægge scene til oktober-koncerten.

En del af Lydhør-konceptet er at bringe musikken ud på alternative scener i Horsens og omegn, og denne gang byder Klosterkirken sig til som vært for koncerten, der samtidig er en lokal "genudsendelse" af et musikalsk møde mellem Binzer og Pellegrini på KulisseLageret for to år siden.

Annonce

Nogle gange formår koncerter at krydse både tidsperioder og musikgenrer og derved skabe noget helt uventet.

Jeppe Vind, spillestedsleder på KulisseLageret

Gensynet har været to år undervejs

- Nogle gange formår koncerter at krydse både tidsperioder og musikgenrer og derved skabe noget helt uventet. Og det var lige præcis, hvad der skete i marts 2017, da Pellegrini/Binzer gæstede KulisseLageret i forbindelse med Holmboe Festivalen. Publikum kom fra begge lejre af genre-spektret mellem rock og klassisk og har siden da efterspurgt muligheden for et gensyn. Der skulle dog lige gå to år, før kalenderne igen var åbne for begge parter, og da koncerten sidst foregik på rockens præmisser i spillestedets rammer, vil fortegnene blive byttet rundt, så musikken denne gang kan opleves under Klosterkirkens hvælvinger, oplyser KulisseLagerets leder Jeppe Vind.

Han uddyber, at Jacob Binzer skal sætte tonen og danne rammen om Andrea Pellegrinis vokal. Duoen genfortolker så sange fra barokken til i dag.

- Fra 2017, 500-året for reformationen, søger de at finde og fortolke de sange og musikstykker, hvor tiden ikke høres, hvor både barokkens og romantikkens tonesprog griber ind i det moderne nu, og hvor rockmusikken rækker armen tilbage mod datidens mestre. Fra Vivaldi og Purcell til Cohen og Radiohead, oplyser han.

Med på scenen er også cellisten Josefine Opsahl, der ifølge Jeppe Vind er vant til genrekryds: hun spiller bl.a. i den klassiske kvartet We Like We og figurerede blandt musikerne til Eminems koncert på Roskilde Festival sidste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce