Annonce
Sport

Barcelona afværger pokalchok mod sekundaklub

Lionel Messi var tilbage i aktion for Barcelona efter at have siddet ude med karantæne i to kampe. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Barcelona var bagud mod Rayo Vallecano, men kom tilbage og vandt 2-1 i ottendedelsfinalen i Copa del Rey.
Annonce

FC Barcelona så onsdag kortvarigt ud til at gøre Real Madrid kunsten efter og ryge ud af Copa del Rey til et hold fra de lavere divisioner.

I kampen om en plads i den spanske pokalturnerings kvartfinale kom Rayo Vallecano fra Segunda Division således foran, men så hankede Barcelona op i sig selv og satte tingene på plads, så det endte med en 2-1-sejr til Ronald Koemans tropper.

Martin Braithwaite startede på bænken, men kom på banen fem minutter før tid som erstatning for Antoine Griezmann.

Barcelona var som ventet i fuld kontrol fra start, men kæmpede med at score. Efter cirka 20 minutter sendte Frenkie de Jong bolden på overliggeren, inden Riqui Puig kort før pausen bankede den på stolpen.

I anden halvleg var det så Lionel Messis tur til at ramme overliggeren på et frispark.

Den argentinske stjerne var tilbage i aktion efter at have afsonet den karantæne på to spilledage, han fik efter at være blevet udvist forrige søndag i den spanske Super Cup med sit første røde kort som Barcelona-spiller.

I stedet slog Rayo Vallecano nærmest ud af det blå til efter lidt over en time. Fran Garcia, lejet i Real Madrid, stod for målet.

Hjemmeholdet fangede Barcelona på en hurtig omstilling. Alvaro Garcia sendte bolden på tværs i feltet, og Neto i Barcelona-målet fik hånden på, men kunne ikke holde fast. Fran Garcia var på pletten og skovlede bolden i et tomt mål.

Men så vågnede gæsterne altså. Antoine Griezmann fik en stikning i dybden ind bag Rayo-forsvaret. Franskmanden spillede på tværs til Messi, der nemt udlignede til 1-1 seks minutter efter føringsmålet.

Ti minutter før tid gjorde Frenkie de Jong det så til 2-1 efter næsten præcis samme opskrift, og så endte hollænderen som matchvinder.

Tidligere onsdag blev Daniel Wass og Valencia sendt ud af Copa del Rey med et nederlag på 0-3 til Sevilla, som scorede sine tre mål på små 20 minutter i første halvleg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce