Annonce
Læserbrev

Banker kræver for meget: Stop jagten på de frivillige foreninger

"Det er uanstændigt, og efter min mening burde man koncentrere indsatsen mod dem, der jonglerer med millioner, og undlade at mistænkeliggøre alle os andre, der blot forsøger at passe vores frivillige hverv efter bedste evne", skriver Hans Sejer Christensen.

Læserbrev: Vi kan naturligvis alle sammen gå ind for, at forbrydere skal afsløres og straffes, men desværre er der adskillige eksempler på, at man opgiver de store forbrydere og i stedet forfølger lovlydige borgere.

Frivillige foreninger bliver for eksempel jagtet på det groveste, og hvis man har været så uheldig at lade sig vælge som kasserer, skal man bruge mere tid på at dokumentere sin uskyld overfor banken, end man bruger på at føre regnskab over de få tusind kroner, som man er sat til at administrere.

Ustandseligt bliver man pålagt at udfylde spørgeskemaer, samle underskrifter, indsende kopier af kørekort og sygesikringsbeviser på samtlige bestyrelsesmedlemmer, referater fra generalforsamlinger og konstituerende bestyrelsesmøder samt vedtægter.

Det er ikke en bebrejdelse af pengeinstitutterne, for de er jo sikkert tvunget af lovgivningen til at jagte de frivillige foreninger, uvist af hvilken grund.

Det er uanstændigt, og efter min mening burde man koncentrere indsatsen mod dem, der jonglerer med millioner, og undlade at mistænkeliggøre alle os andre, der blot forsøger at passe vores frivillige hverv efter bedste evne.

Hvis man har været så uheldig at lade sig vælge som kasserer, skal man bruge mere tid på at dokumentere sin uskyld overfor banken, end man bruger på at føre regnskab over de få tusind kroner, som man er sat til at administrere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Annonce