Annonce
Brevkasse

Banken siger nej til, at jeg kan komme fri af gæld

Kan man få sit navn slettet fra gældsbrevet, hvis ens ekskone overtager huset? Foto: Colourbox
Annonce

Min kone og jeg skal skilles og er enige om, at hun skal overtage huset, så hun kan blive boende med vores to børn. Huset er belånt for 1,6 mio. kroner. Vi er enige om, at der kun er en lille friværdi, som jeg giver afkald på, hvis jeg får vores bil.

Jeg vil dog gerne fri af gælden i huset, når min kone skal overtage det, men banken siger nej. Hvad gør man ved det?

Annonce

Svar

Først og fremmest er det naturligvis godt, at du og din kone er enige.

Jeg er også enig i, at det er ærgerligt, når banken siger nej, men banken følger deres egne kredit-vurderinger, og I kan ikke tvinge banken til at acceptere, at banken fremover kun har én debitor på lånene.

Til gengæld kan banken som udgangspunkt heller ikke tvinge jer til at sælge ejendommen, hvis blot lånene og øvrige udgifter på huset bliver betalt. Du og din kone kan derfor vælge at indgå en bodelingsaftale om, at hun skal overtage huset og afholde alle udgifter, som om hun alene hæftede.

Kan din kone vise banken, at hun kan betale alle udgifterne selv uden at stifte yderligere gæld, er det muligt, at banken vil kigge på situationen igen om et år eller to. Det kan også være, at der opstår en anden arbejdsmæssig- eller indkomstmæssig situation, som skaber en ny mulighed.

Vælger I den aftale af hensyn til børnene, synes jeg, at I skal få lavet en bodelingsaftale, hvor din kone forpligtes til i jeres indbyrdes forhold at friholde dig for eventuelle krav. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at måtte din kone misligholde betalingsforpligtelserne kan banken "komme efter dig", men ofte vil banken vælge at gå efter ejendommen først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce