Annonce
Brædstrup

Bank-veteran sagde farvel efter 46 år

Der var flag i massevis, da erhvervsrådgiver Hans Jensen havde sidste dag i Sparekassen Kronjylland. Hans kolleger hædrede ham for at have holdt ved i bankverdenen i hele 46 år. Foto: Morten Pape
Hans Jensen nåede næsten et halvt århundrede i den danske bankverden.

Brædstrup/Østbirk: 46 år er lang tid, så når Hans Jensen ser tilbage på sin karriere i bankverdenen, kan han nævne navne på adskillige banker, der ikke eksisterer mere.

Hans allerførste arbejdssted var Landmandsbanken i Horsens, hvor han kom i lære i august 1973. I dag er der ikke længere noget, der hedder Landmandsbanken - den har skiftet navn flere gange og er nu kendt som Danske Bank.

Hans Jensen oplevede flere fusioner og sammenlægninger, og han nåede også at arbejde for blandt andet BG Bank og Sparekassen Østjylland, der heller ikke eksisterer mere.

De seneste år har han arbejdet i Sparekassen Kronjyllands filial på Søndergade i Brædstrup, hvor han primært har været erhvervsrådgiver.

Når disse linjer skrives, er den 63-årige Hans Jensen imidlertid ikke længere bankmand. Han havde sin allersidste arbejdsdag fredag 26. juli, hvor han sad ved sit skrivebord, der var omkranset af flag.

Nu gælder det efterlønnen, og fritiden skal blandt andet bruges til lange ture med en autocamper sammen med hustruen Birgit.

Annonce

Jeg er vokset op i Østbirk, hvor min far Kaj Jensen var købmand. Og selv om det efterhånden er nogle år siden, at min far døde, så går jeg stadig under øgenavnet "Hans Købmand".

Hans Jensen

Voksede op i Østbirk

Selv om Hans Jensen har været vidt omkring i bankverdenen - blandt andet i Skanderborg og Horsens - har hans eget omdrejningspunkt altid været Østbirk, hvor han og Birgit bor den dag i dag.

- Jeg er vokset op i Østbirk, hvor min far Kaj Jensen var købmand. Og selv om det efterhånden er nogle år siden, at min far døde, så går jeg stadig under øgenavnet "Hans Købmand"... sådan er det jo i små samfund, fortæller Hans Jensen med et lunt smil.

Han kan se tilbage på sit arbejdsliv med glæde, men han frygter ikke at komme til at kede sig, nu hvor han har sagt farvel til skrivebordet i sparekassen:

- Jeg holder meget af at arbejde med huset... der er gået en god håndværker tabt i mig, siger Hans Jensen.

Blandt andet har han lavet et nyt badeværelse i huset i Østbirk, og det kræver jo en vis fingernemhed.

I gamle dage i bankerne var der også en del manuelt arbejde.

- Da jeg var elev i Landmandsbanken i 1973, stod jeg og regnede valuta ud på en stor gammeldags regnemaskine med håndtag, husker Hans Jensen.

Computere var dog så småt begyndt at vinde fodfæste dengang, men det var primitive maskiner, der benyttede sig af hulkort.

Kundebetjeningen foregik også lidt anderledes:

- Det var jo ofte noget med at hæve penge og sætte ind ved skranken, og her kunne vi også lige klare et billån, fortæller Hans Jensen.

Startede helt ny afdeling

Bankverdenen er dynamisk, og en af de perioder, Hans Jensen husker med stor fornøjelse, var da han som ung bankmand var med til at starte en splinterny afdeling af Danske Bank i Adelgade i Skanderborg tilbage i 1979.

- Vi var en flok medarbejdere, der blev installeret på Skanderborghus for at lære hinanden at kende, og så gik vi ellers i gang. Det var helt specielt sådan at starte en bankafdeling, siger han.

Selv om Hans Jensen i de senere år mest var erhvervsrådgiver, havde han stadig en hel del privatkunder, og mange af dem havde han kendt i årevis.

Hans Jensens sidste arbejdsplads var Sparekassen Kronjylland i Brædstrup, men han har i tidens løb arbejdet for flere andre banker, blandt andet Landmandsbanken, BG Bank og Danske Bank. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce