Annonce
Hedensted

Bank-bygning bygges om til boliger: Plan om 11 nye lejligheder i Hedensted

Ejendomsfirmaet "Ejendomsfirma Thomas Hansen" har købt den forhenværende Danske Bank-bygning på Vesterbrogade i Hedensted. Formålet er at omdanne ejendommen til 11 boliger. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Det lokale ejendomsfirma "Ejendomsfirma Thomas Hansen" har købt den forhenværende Danske Bank-bygning på Vesterbrogade i Hedensted. Formålet er at omdanne ejendommen til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter.
Annonce

Hedensted: For snart tre år siden måtte de lokale Danske Bank-kunder i Hedensted vinke endeligt farvel til deres foretrukne bank, da den sidste Danske Bank-filial i kommunen rykkede aktiviteterne til afdelingen på Kirkegade i Vejle.

Siden har ejendommen på Vesterbrogade 8-10 - foruden en kontantautomat - stået tom, men nu skal den forhenværende bank-bygning omdannes til boliger, fortæller Thomas Hansen, der er indehaver af "Ejendomsfirma Thomas Hansen".

- Jeg tror, der er behov for flere lejligheder, og det er derfor, vi gør det. Vi har et indtryk af, at der vil være stor efterspørgsel på boligerne - og der har allerede været flere henvendelser, siger Thomas Hansen, der for nyligt erhvervede sig ejendommen med formålet om boligbyggeriet.

Jeg tror, der er behov for flere lejligheder, og det er derfor, vi gør det. Vi har et indtryk af, at der vil være stor efterspørgsel.

- Thomas Hansen

Annonce

For småt med udearealer

Ejendommen råder i dag over tre boliger, men planen er at ombygge til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter.

To lejligheder får en terrasse, tre får en tagterrase, mens tre af boligerne ingen adgang har til private eller fællesarealer. De skal gå direkte fra Vesterbrogade til deres lejligheder.

Og det faktum har fået kommunens tekniske udvalg til at tøve med en godkendelse af projektet.

- Vi synes, det er fint med nye lejligheder i midtbyen, men der er en række krav, der skal opfyldes omkring udeopholdsarealer og parkeringspladser, som ikke er på plads i projektet lige nu. Derfor er vi gået i dialog med ansøgeren, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Regner med det lykkes

Udvalget vil have, at mindst 15 procent af området skal kunne bruges til at opholde sig ude, og det betyder, at der skal rettes nogle ting til i det projekt, som Thomas Hansen i første omgang har ansøgt om.

- Som det er nu, bliver det for småt og trangt med udeophold, og det bliver for kaotisk uden p-pladser, siger Lene Tingleff.

Ejendomsejer Thomas Hansen bekræfter, at han er i dialog med kommunen om projektet.

- Vi har på nuværende tidspunkt kun en deltilladelse, da der fortsat mangler noget afklaring vedrørende stueplanen. Men vi er i løbende dialog med kommunen om, hvordan vi løser det, og jeg regner med, at det lykkes, siger han.

Ejendommen råder i dag over tre boliger, men planen er at ombygge til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter. Der skal dog rettes nogle ting i det projekt, ejendomsejer Thomas Hansen i første omgang har ansøgt om. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Den sidste Danske Bank-filial i Hedensted Kommune lukkede i maj 2017. Det har dog været muligt at hæve penge i kontantautomaten. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce