Annonce
Hedensted

Bank-bygning bygges om til boliger: Plan om 11 nye lejligheder i Hedensted

Ejendomsfirmaet "Ejendomsfirma Thomas Hansen" har købt den forhenværende Danske Bank-bygning på Vesterbrogade i Hedensted. Formålet er at omdanne ejendommen til 11 boliger. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Det lokale ejendomsfirma "Ejendomsfirma Thomas Hansen" har købt den forhenværende Danske Bank-bygning på Vesterbrogade i Hedensted. Formålet er at omdanne ejendommen til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter.

Hedensted: For snart tre år siden måtte de lokale Danske Bank-kunder i Hedensted vinke endeligt farvel til deres foretrukne bank, da den sidste Danske Bank-filial i kommunen rykkede aktiviteterne til afdelingen på Kirkegade i Vejle.

Siden har ejendommen på Vesterbrogade 8-10 - foruden en kontantautomat - stået tom, men nu skal den forhenværende bank-bygning omdannes til boliger, fortæller Thomas Hansen, der er indehaver af "Ejendomsfirma Thomas Hansen".

- Jeg tror, der er behov for flere lejligheder, og det er derfor, vi gør det. Vi har et indtryk af, at der vil være stor efterspørgsel på boligerne - og der har allerede været flere henvendelser, siger Thomas Hansen, der for nyligt erhvervede sig ejendommen med formålet om boligbyggeriet.

Jeg tror, der er behov for flere lejligheder, og det er derfor, vi gør det. Vi har et indtryk af, at der vil være stor efterspørgsel.

- Thomas Hansen

For småt med udearealer

Ejendommen råder i dag over tre boliger, men planen er at ombygge til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter.

To lejligheder får en terrasse, tre får en tagterrase, mens tre af boligerne ingen adgang har til private eller fællesarealer. De skal gå direkte fra Vesterbrogade til deres lejligheder.

Og det faktum har fået kommunens tekniske udvalg til at tøve med en godkendelse af projektet.

- Vi synes, det er fint med nye lejligheder i midtbyen, men der er en række krav, der skal opfyldes omkring udeopholdsarealer og parkeringspladser, som ikke er på plads i projektet lige nu. Derfor er vi gået i dialog med ansøgeren, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Regner med det lykkes

Udvalget vil have, at mindst 15 procent af området skal kunne bruges til at opholde sig ude, og det betyder, at der skal rettes nogle ting til i det projekt, som Thomas Hansen i første omgang har ansøgt om.

- Som det er nu, bliver det for småt og trangt med udeophold, og det bliver for kaotisk uden p-pladser, siger Lene Tingleff.

Ejendomsejer Thomas Hansen bekræfter, at han er i dialog med kommunen om projektet.

- Vi har på nuværende tidspunkt kun en deltilladelse, da der fortsat mangler noget afklaring vedrørende stueplanen. Men vi er i løbende dialog med kommunen om, hvordan vi løser det, og jeg regner med, at det lykkes, siger han.

Ejendommen råder i dag over tre boliger, men planen er at ombygge til 11 boliger med et samlet boligareal på 840 kvadratmeter. Der skal dog rettes nogle ting i det projekt, ejendomsejer Thomas Hansen i første omgang har ansøgt om. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Den sidste Danske Bank-filial i Hedensted Kommune lukkede i maj 2017. Det har dog været muligt at hæve penge i kontantautomaten. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce