Annonce
Odder

Banegården: Cyklister får bedre p-forhold

Cykelparkeringen på Lillegade kan i dag rumme 21 cykler. Den bliver afløst af en overdækket plads, der kan rumme 40 cykler. Foto: Odder Kommune
Der bliver flere overdækkede cykel-parkeringspladser og pladser til el- og ladcykler. Kommunen har fået statsstøtte til at lave projekt ved stationen.
Annonce

Odder: Flere rejsende skal hoppe på cyklen derhjemme og træde i pedalerne for at komme ned til banegården. Derfor laver Odder Kommune en række nye parkeringspladser til cykler på stationen.

- Der er for få pladser. Det blev undersøgt, da man lavede letbaneprojektet, dengang blev det anbefalet at lave 50 ekstra cykelstativer med overdækning, siger Louise Holmegaard, projektleder og byplanlægger ved Odder Kommune.


Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at tage cyklen.

Louise Holmegaard, projektleder


Men der bliver lavet endnu flere end 50 nye pladser. I dag er der 117 cykelstativer ved stationen, over de næste to år bliver de skiftet ud med 285 nye pladser.

Der skal også være plads til at parkere elcykler og ladcykler under tag på banegården, og de skal kunne stå under tag. Desuden vil der blive parkering i to etager, og en del af pladserne bliver aflåste.

Annonce

Fik penge fra staten

- Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at tage cyklen. Der er også noget grøn omstilling i det, og der er potentiale for flere kombinationsrejser, siger Louise Holmegaard.

Odder Kommune har fået cirka 1,4 millioner kroner fra en særlig pulje med det mundrette navn "Puljen til fremme af cykling i forbindelse med kollektiv transport", som hører under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

- Det er fantastisk dejligt. Vi har prøvet at søge nogle cykelpuljer før, men da blev vi ikke tilgodeset, tilføjer projektlederen.

Det er tanken, at kommunen også selv bruger omkring 1,4 millioner kroner. Første del af projektet går ud på at lave 20 nye pladser mellem Pakhuset og stationsbygningen samt 40 overdækkede pladser ved Lillegade. Her er der i dag 21 pladser uden overdækning.

De 285 pladser koster næsten 10.000 kroner stykket. Pengene går til at overdække et areal på 225 kvadratmeter, og stativer i to etager med gaspatroner, så det er nemmere at få sin cykel op. Desuden kommer der en ladestation til elcykler og aflåselige afsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce