Annonce
Kultur

Banebydende folk-rock-koryfæer sætter Horsens på turnéplanen

Fairport Convention havde sin storhedstid i slutningen af 1960'erne, og bandet har gennemgået både et brud og flere end 20 forskellige besætninger, men det lever stadig og gør stop i Horsens i 2020. PR-foto: Horsens Ny Teater
Fairport Convention giver efterårskoncert på Horsens Ny Teater med flere af bandets oprindelige medlemmer i besætningen.
Annonce

Horsens: Det er et halvt århundrede siden, de brød igennem, men arven fra det berømte engelske folkrock-band Fairport Convention lever stadig i meget moderne musik. Næste år kommer koryfæerne til Horsens.

Det er Horsens Ny Teater, der 29. oktober skal huse en koncert med briterne, og ifølge en pressemeddelelse fra teatret, er det et band, der er "still going strong", der besøger byen.

- Selv nu, efter 53 år på farten, er Fairport Conventions passion for live-optræden stadig den samme. Det er efterhånden blevet en tradition, at bandet lægger vejen forbi Danmark på en årlig koncertturné, og denne gang bliver Horsens altså en del af tourplanen, skriver teatret om Fairport Convention, der for alvor gjorde sig bemærket i 1969 med det legendariske album "Liege & Lief".

Albummet blev, sammen med andre af de plader, bandet udgav i slut-60'erne, en rettesnor for en sammensmeltning af traditionelle britiske toner og en mere rocket tilgang til musikken, som andre bands både i og uden for Storbritannien lænede og læner sig opad.

Fairport Convention har været gennem flere end 20 forskellige lineups i årenes løb, men der er stadig oprindelige medlemmer med, og Horsens Ny Teater oplyser, at grundstammen anno 2019 udgøres af Simon Nicol og Dave Pegg, der har været med hele vejen. De suppleres på den kommende turné af de to violinister, Chris Leslie og Rick Sanders samt den tidligere Cat Stevens-trommeslager, Gerry Conway.

Fairport Convention er blevet hædret adskillige gange for sine bidrag til musikverdenen, og senest blev der i 2017 udgivet et stort bokssæt, der markerer de første 10 år af bandets levetid.

Billetsalget er begyndt, oplyser Horsens Ny Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce