Annonce
Brædstrup

Bakkelandets Rom skal støtte den lokale byfest

Så bliver der skålet i Bakkelandets Rom. De fire prøvesmagere er fra venstre brugsuddeler Frank Knudsen, Helle Pørtner Voldby, købmand Henrik Roed Jakobsen og Theis Steen Hansen - sidstnævnte har importeret rommen fra Venezuela. Foto: Peter Hald
Salg af rom udløser et støttebeløb per flaske til Bakkelandets Býfest, der blev aflyst i år, men skal finde sted i maj 2021.
Annonce

Brædstrup: Bakkelandets Byfest var en af de Brædstrup-begivenheder, der på grund af corona-nedlukningen blev udskudt til næste år, men nu bliver der lagt op til, at der kommer masser af fokus på den kommende byfest, der skal finde sted i Folkeparken 22.-23. maj i 2021.

Theis Steen Hansen fra spiritusfirmaet Water Of Life har nemlig skaffet en større mængde rom fra Venezuela, og den rom er nu kommet på flasker med titlen "Bakkelandets Rom".

Titlen er velvalgt, for nu sker der det, at SuperBrugsen og Rema 1000 i Brædstrup får romflaskerne på hylderne - det samme gælder selvfølgelig i Water Of Lifes nye butik i det gamle vaskeri på Bredgade. Og det særlige er, at hvert salg udløser 50 kroner pr. flaske til Bakkelandets Byfest.

Rommen er i skrivende stund på vej ud i de tre butikker, og foreløbig er der 100 flasker på hylderne.

Bakkelandets Rom er blevet prøvesmagt og godkendt af de involverede parter, som tæller uddeler Frank Knudsen fra SuperBrugsen, købmand Henrik Roed Jakobsen fra Rema 1000, Theis Steen Hansen fra Water Of Life og Helle Pørtner Voldby, der er tovholder for Bakkelandets Byfest.

- Det er en rigtig god, let drikkelig rom med et strejf af karamel. Den perfekte fars dags-gave, lyder det begejstret fra Henrik Roed Jakobsen.

- Jeg er enig. Det er en mild og behagelig rom, som vi nok skal få solgt nogle stykker af, supplerer Frank Knudsen.

Bagsiden af etiketten på Bakkelandets Rom fortæller tydeligt, hvad det hele handler om. Foto: Peter Hald
Annonce

Støt foreningslivet

Midt i munterheden er der også alvor bag projektet.

- Her på bagkanten af corona-krisen har vi jo en vigtig opgave som by. Vi skal bakke op om vores arrangementer og vores foreningsliv, understreger Frank Knudsen.

Og det er netop det dybere formål med Bakkelandets Byfest. Overskuddet fra festen går til byens foreningsliv, og sidste år resulterede det i 55.000 kroner til de involverede foreninger.

Behovet for støtte til foreninger er øget på grund af corona-nedlukningen, så Helle Pørtner Voldby er derfor meget begejstret for det nye initiativ med romsalget:

- Det er en stor gestus over for byfesten, siger Helle Pørtner Voldby, der sammen med sine med-arrangører allerede har fået styr på meget af programmet til festen.

- Musikken er klar, og alle foreninger er på plads, siger hun.

Fest-arrangørerne sørger i øvrigt for at koordinere aktiviteterne med kommunen, så den kommende renovering af Folkeparken ikke kommer i vejen for festen eller omvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Sølvtøj stjålet fra dødsbo

Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce