Annonce
Navne

Bahrains premierminister gennem 50 år er død

Den afdøde premierminister, Khalifa bin Salman al-Khalifa, er den første og hidtil eneste premierminister i landet, siden det officielt blev uafhængigt fra Storbritannien i 1971.
Annonce

Dødsfald: Bahrains premierminister, Khalifa bin Salman al-Khalifa, er død i en alder af 84 år.

Det oplyser landets kongehus på Twitter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han blev indsat som premierminister i januar 1970. Dermed nåede han over 50 år på posten. Khalifa bin Salman al-Khalifa var verdens længst siddende premierminister.

Den afdøde premierminister er den første og hidtil eneste premierminister i landet, siden det officielt blev uafhængigt fra Storbritannien i 1971.

Khalifa bin Salman al-Khalifa indtog således premierministerposten, et år før landet blev uafhængigt.

Annonce

Sorg i en uge

Ifølge Bahrains statslige nyhedsbureau døde premierministeren på et hospital i Minnesota, USA, onsdag morgen, skriver Reuters. Det fremgår ikke, hvad der er dødsårsagen.

Han vil blive begravet ved en ceremoni, når hans krop er fragtet tilbage til Bahrain. Begravelsen vil blive afholdt for et begrænset antal pårørende.

Der er blevet erklæret en officiel sørgeperiode på en uge i Bahrain på grund af dødsfaldet, hvor flag skal være på halv stang. Derudover indstilles al arbejde i regeringen midlertidigt i tre dage fra torsdag.

I kongedømmet Bahrain er kongen, Hamad bin Isa al-Khalifa, statsoverhoved. Det er kongen, som udpeger regeringen. Den afdøde premierminister er kongens onkel.

Annonce

Protester slået ned

Bahrain ligger i Den Persiske Golf nær Saudi-Arabien og Qatar. Landet omfatter 35 øer.

En grundlov fra 1973 slog fast, at landet skulle styres af Khalifa-slægten, som sidder på alle ledende poster i regeringen.

Khalifa-slægten klarede sig igennem Det Arabiske Forår i 2011. Protester i Tunesien og Egypten førte til omvæltninger, men ikke i Bahrain.

Prodemokratiske demonstranter i landet krævede Khalifa-slægtens afgang fra regeringen.

Men med hjælp fra Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater lykkedes det regeringen at slå de omfattende protester ned.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce