x
Annonce
Horsens

Bahir åbner ny frokostcafe i midtbyen

Indehaver Bahir Kosovac er 28 år og uddannet kok i 2015. Foto: Line Kyed

28-årig Bahir Kosovac åbner Café Stjerneskuddet i Borgergade tirsdag 15. maj.

Horsens: Der pusles og plejes om de sidste detaljer i den kommende Café Stjerneskuddet i Borgergade 28, der tidligere har huset butikken Kaffe Brød og Co.

Om få dage åbner cafeen med smørrebrød, brunch- og frokostretter.

Men inden da er der stadig en række detaljer, der først skal på plads. Det fortæller stedets indehaver, 28-årige Bahir Kosovac.

Han regner med at kunne slå dørene op til sin nye cafe tirsdag 15. maj.

Stjerneskuddet referer, ud over at være på menukortet, til de tanker, Bahir Kosovac har om sin kommende cafe.

- Stjerneskuddet handler i overført betydning også om det, jeg mener, jeg kan levere til folk. Det bliver unikt og noget, man ikke får i samme kvalitet andre steder, forklarer han.

Annonce

Jeg skal udvikle mig hele tiden. Fra rigtig god til endnu bedre. Mit motto er af den grund også - i går var det godt nok, det er det ikke i dag - videre i teksten, vi skal være bedre end det.

Bahir Kosovac
Café Stjerneskuddet åbner i Borgergade 28. Bag står indehaver og kok Bahir Kosovac, der satser på at slå dørene op til sin cafe tirsdag 15. maj. Foto: Line Kyed

225 kvm

Den nye cafe er 225 kvm og vil rumme 28 siddepladser. Derudover kommer der et take away-område lige inden for døren samt et brunch-område med buffet i den anden ende af lokalet.

I det tilstødende køkken vil de varme retter skulle laves, mens smørrebrød og salater skal tilberedes ved et stort, åbent køkkenbord med front ud mod kunderne.

- Jeg kører videre med det industrielle udtryk, der var her i forvejen, men har tilføjet stedet et rustikt udtryk. De to ting går godt sammen. Blandt andet har jeg selv lavet træbordene, hvor stedets gæster skal sidde, og fundet passende lamper til, fortæller Bahir Kosovac.

Han har været uddannet kok i tre år, og på den tid har han begået sig som kok flere steder, både i og uden for Horsens.

- Jeg stod i lære hos Kokken ud af huset, da det lå ved Gedved Seminarium. Derudover har jeg været ansat på restaurant Martino ved Marselisborg Havn i Aarhus, på Korning Kro og været køkkenchef på en restaurant her i Horsens, i en kantine ved Silkeborg tekniske skole og leveret mad til Fredericia Messecenter og til øvrige selskaber - store som små, til privatpersoner som virksomheder, fortæller han.

Café Stjerneskuddet refererer, ifølge Bahir Kosovac, både til en af retterne på menukortet og samtidig til den høje kvalitet og oplevelse, stedet satser på at levere. Foto: Line Kyed

Syv år undervejs

Bahir Kosovac kom til Danmark med sine forældre fra Bosnien, da han var tre år. Visionen om at sætte krav til sig selv og blive til noget, har altid ligget som et krav fra hans forældre og i dag også hos ham selv.

- Jeg har fundet ud af, hvad jeg er virkelig god til - gastronomi. Og det har jeg lyst til at gøre mere ved. Derfor har jeg længe, faktisk de seneste syv år, haft tanken om en dag at skulle åbne mit eget sted. Men det er først nu, jeg er klar til det, fortæller Bahir Kosovac.

Med Cafe Stjerneskuddet håber Bahir Kosovac på både at kunne tiltrække folk fra gaden og firmaer og større virksomheder i Horsens. Derfor bliver en del af hans tilbud også at kunne levere mad ud af huset mod et mindre gebyr.

Men det stopper ikke her, fortæller han.

- Jeg skal udvikle mig hele tiden. Fra rigtig god til endnu bedre. Mit motto er af den grund også - i går var det godt nok, det er det ikke i dag - videre i teksten, vi skal være bedre end det, siger han.

Satellitter på sigt

Planen er på sigt at åbne flere take away-steder, satellitter rundt i byen samt i andre byer, og så skal stedets menukort være i konstant forandring.

- Det er nu, jeg skal bevise mit værd. Det er nu, jeg skal slå til. Jeg skal være den bedste inden for smørrebrød og de øvrige frokostretter, jeg tilbyder, for det her skal lykkes. Mit dna er kvalitet, og netop det fokuspunkt, tror jeg, kommer til at få stor betydning for mig, siger han.

Bahir Kosovac satser på at ansætte to øvrige medarbejdere til Café Stjerneskuddet, og så vil hans hustru Emina Kosovac bistå med administrativ hjælp.

Der vil være åbningsreception i Café Stjerneskuddet søndag 13. maj kl. 12-14. Cafeen vil efterfølgende holde åbnet tirsdage til lørdage fra kl. 10-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flere tyverier fra biler

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce