Annonce
Brædstrup

Bagermester overtager konkursramt butik: Håber at åbne til marts

Bagermester Erik Huusom har overtaget bagerbutikken på Bredgade 30 i Brædstrup. Her ses han foran Huusom Bageri i Aarhus, som han drev frem til 2012. Arkivfoto

45-årig Erik Huusom fra Galten har overtaget den tomme bagerbutik på Bredgade 30 i Brædstrup, efter Brædstrup Brødhus gik konkurs i december.

Brædstrup: Der kommer atter snart lys i vinduerne og en duft af nybagt brød i bagerbutikken på Bredgade 30 i Brædstrup.

Den 45-årige bagermester, Erik Huusom, fra Galten overtog nemlig 1. februar den tomme bagerbutik, og nu venter der en større renovering, inden byens nye bager forventer at kunne åbne i løbet af marts.

- Det er en ældre butik, og der skal en større renovering til for at gøre det til en moderne og tidssvarende bagerbutik. Det bliver stort set det hele, der skal have en omgang, og kunderne vil opleve, at det bliver en ny og moderne butik og café, som nok også vil syne lidt større, siger Erik Huusom.

Presset til flytning

Erik Huusom har været selvstændig bager siden 1995, og han har tidligere arbejdet i Langenæs Bageriet i Aarhus og i Guldbageren i Hørning.

Senest har han været bagermester i Højvang Centret i Skanderborg, men her var han nødt til at flytte ud 31. december 2018 efter kun halvandet år, da ejerne skulle bruge bagerlokalet til en nystartet Menu.

- Det var selvfølgelig en streg i regningen, netop fordi jeg havde brugt meget tid på at sætte den butik i stand. Sådan er vilkårene nogle gange, og nu må jeg til det igen. Men så var jeg heldig, at muligheden i Brædstrup dukkede op, siger Erik Huusom.

Køber bagerbygning

Byens nye bager starter ikke på helt bar bund, da mange af hans tidligere erhvervskunder har tilkendegivet, at de gerne vil forsætte hos Erik Huusom.

Udover salg af brød og kager vil byens nye bager også satse på at sælge sandwich, smørrebrød og dagens lune ret.

- Jeg vil gerne have fat i de små erhvervsdrivende, håndværkere eller dem, som ikke har en kantineordning, men som gerne vil have lidt lækkert til frokost, siger Erik Huusom.

Byens kommende bagermester regner med at komme til Brædstrup for at blive. Han har således derfor netop indgået en købsaftale med ejeren om at købe hele bygningen, som udover bagerbutikken også indeholder seks lejligheder.

- På et tidspunkt skal vi også have set på at få sat facaden i stand, så det hele kommer til at se fint og præsentabelt ud, lover den nye ejer.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce