Annonce
Brædstrup

Bagermester kæmper mod fugt og svamp: Vil forvandle Brædstrup-bageri med moderne koncept

Bagermester Erik Huusom glæder sig til at kunne åbne sit bageri på Bredgade i Brædstrup, men der venter stadig et par udfordringer. Foto: Peter Hald
Bagermester Erik Huusom har gang i renoveringen af bageriet på Bredgade 30 i Brædstrup. Kælderen er en udfordring.

Brædstrup: Bagermester Erik Huusom har håndværker-arbejdstøj på i disse dage, for han går selv og giver et nap med, når håndværkerne er i gang med at renovere det gamle bageri på Bredgade 30 i Brædstrup. Som tidligere omtalt har Erik Huusom overtaget bageriet efter det konkursramte Brædstrup Brødhus, og han er nu i gang med et stort renoveringsprojekt.

Men undervejs stødte Huusom på et problem: Det viste sig, at kælderen under bageriet var plaget af fugt og svamp, og det problem skal et specialfirma snart i gang med at løse:

- Jeg har haft to forskellige specialfirmaer ude for at give tilbud på kælderen. Den gode nyhed er, at vi kan få has på problemet med fugt og svamp. Det er det vigtigste. Det skal selvfølgelig gøres ordentligt - ikke noget med lappeløsninger. Udlejeren skal tage stilling til de to tilbud, og derefter kan et af firmaerne forhåbentlig snart gå i gang med kælderen. Jeg regner med, at vi opnår enighed med udlejeren, siger Erik Huusom, der har en aftale om at købe hele ejendommen inden for et år.

Butikslokalet får den helt store tur. Det gamle inventar er fjernet, og der røg også en skillevæg. Erik Huusom er selv med til at indrette lokalet. Foto: Peter Hald

Åbningsdato ikke på plads

Da situationen dermed ikke er afklaret, kan den 45-årige bagermester endnu ikke sætte en dato på, hvornår bageriet genåbner. Men han fortsætter ufortrødent med renoveringsprojektet, hvor hele butikslokalet bliver ny-indrettet med et lille køkken og sandwichbar.

Også facaden får en større tur, hvor markisen og indgangspartiet bliver fornyet, og der kommer nye skilte op.

Erik Huusom har selv været med til at fjerne inventar fra butikslokalet og rive vægge ned, og han har hyret en stribe lokale håndværkere til det videre arbejde.

Titlen på bageriet bliver "Huusom's", og der bliver tale om en moderne form for bageri, hvor der også bliver café, salg af sandwich, smørrebrød og måske også servering af lune retter.

Erik Huusom har været selvstændig bager siden 1995, og han har tidligere arbejdet i Langenæs Bageriet i Aarhus og i Guldbageren i Hørning. Senest har han været bagermester i Højvang Centret i Skanderborg, men her var han nødt til at flytte ud 31. december 2018 efter kun halvandet år, da ejerne skulle bruge bagerlokalet til en nystartet Menu.

Nu satser han på Brædstrup, hvor han har bemærket, at der er godt gang i byggeprojekter.

Mange spørger lidt utålmodigt til, hvornår bageriet åbner, men som nævnt må Erik Huusom indtil videre blive dem svar skyldig.

- Heldigvis har bager Ib (Brædstrup Bageri på Søndergade 4, red.) lovet, at han ikke lukker, før jeg er klar til at åbne, siger han.

Et par af medarbejderne fra Brædstrup Bageri er klar til at flytte med op, og Erik Huusom har også selv personale klar på venteposition.

- De ringer også og spørger til, hvornår vi kan åbne siger han med et smil.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce