Annonce
Horsens

Bagerigigant gør brødfabrik i Hatting til hovedkontor for frossent brød

I dag beskæftiger Unibake 250 medarbejdere i Horsens, men med den kommende 2025-strategi i sigte er der planer om vækst og ekspansion. Foto: Melissa Ørnstrup

Med en ny strategi og en ny direktør, Anette Kalle fra Horsens, fokuseres der nu på vækst og en ekspansiv udvikling i Horsens og andre steder i Jylland.

Hatting: Den 900 mio. kr. store danske frostforretning med 500 ansatte under Lantmännen Unibake (tidligere Hatting Brød) bliver nu en selvstændig organisation med hovedkontor i Hatting.

Det sker, fordi Unibake-koncernen ønsker at fokusere den overordnede internationale forretning i to primære forretningsområder: frostbrød og friskt brød.

Ændringerne får konsekvenser for de danske aktiviteter, der fremover skal drives i to selvstændige enheder: Lantmännen Unibake Frisk og Lantmännen Unibake Frost med hovedkontor i Hatting. Den tidligere salgsdirektør i den danske afdeling af Unibake, 46-årige Anette Kalle, kommer til at lede den nye division for frostbrød fra bageriet i Hatting, som i dag beskæftiger cirka 250 mennesker.

- Hele omdrejningspunktet for frostforretningen i Unibake Danmark bliver nu samlet omkring bageriet i Hatting. Hovedkontoret og med det et helt nye ledelsesteam samles her i Horsens, siger den nye adm. direktør Anette Kalle, der selv bor i Stensballe sammen med sin mand og deres fire børn.

Annonce

Lantmännen Unibake


  • Brødfabrikken i Hatting (det tidligere Hatting Brød) er i dag en del af Lantmännen Unibake, en international bagerivirksomhed i Lantmännen-koncernen. Unibake leverer bageriprodukter til foodservice og detail og servicerer kunder verden over.
  • Med globalt hovedkontor i København driver Lantmännen Unibake 36 bagerier og sælger sine produkter i mere end 60 lande. Sortimentet omfatter en række kendte mærker som Schulstad, Bonjour, Vaasan, Pastridor og Hatting.
  • Lantmännen Unibake har en årlig omsætning på 1,1 mia. euro og beskæftiger over 6000 medarbejdere i 21 lande.
- Hele omdrejningspunktet for frostforretningen i Unibake Danmark bliver nu samlet omkring bageriet i Hatting. Hovedkontoret og med det et helt nye ledelsesteam samles her i Horsens, siger den nye adm. direktør Anette Kalle. PR-foto

Ny 2025-strategi

Lantmännen Unibake har historisk haft et stærkt en stærk forretning med afsæt i frostbrød, og fra blandt andet bageriet i Hatting leverer Unibake med stor succes frossent wienerbrød til det meste af verden. Den nye organisation træder i kraft 2. april 2019, og den nye direktør er klar.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med de mange spændende udfordringer og ikke mindst arbejdet med en ny 2025-strategi. Vi har store ambitioner for hele frostområdet, og jeg forventer både vækst og ekspansion. Beslutningen om at etablere et hovedsæde i Hatting dokumenterer et nyt fokus på frostmarkedet, og det giver en række nye spændende muligheder både herhjemme og i udlandet. Aktuelt eksporterer vi cirka halvdelen af vores frostproduktion til eksempelvis Norge, USA, Centraleuropa og Asien, og vi har netop fået foden indenfor på markedet i Kina, så alt i alt det ser ganske lovende ud, siger Anette Kalle.

Hun påpeger desuden, at satsningen på frostmarkedet både herhjemme og i udlandet vil skabe en række nyheder og innovation, som vil komme såvel det danske som de udenlandske markeder til gode.

Unibake Frost Danmark producerer i dag brød og wienerbrød på bagerier i Hatting, Hasselager og Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce