Annonce
Brædstrup

Bageri-bøvl: Bagermester venter på advokater og myndigheder

Bageriet på Bredgade 30 ser næsten ud til at være klar, men uenighed mellem lejer og udlejer betyder, at en åbning må vente. Foto: Peter Hald
Bagermester Erik Huusom er stadig opsat på at åbne bageri i Bredgade, men den endelige afklaring må vente.

Brædstrup: De senere dage har håndværkere haft travlt med at indrette bagerbutikken på Bredgade 30 i Brædstrup. Det betyder dog ikke, at åbningen af butikken er lige om hjørnet.

Bagermester Erik Huusom, der overtog lejemålet af bageriet for godt seks måneder siden, er endnu ikke nået til enighed med ejendommens ejer om udbedring af fugtskader i kælderen, så Huusom kan derfor ikke sætte dato på åbningsdagen.

Men han er fast besluttet på at gøre et forsøg på at åbne bageriet. Derfor er butikslokalerne ud mod Bredgade nu ved at blive gjort helt klar, og der er allerede opsat diske og andet inventar i lokalet.

Det store spørgsmål er dog stadig, hvad det hele ender med.

- Lige før sommerferien kom vi med et tilbud til udlejeren, hvor vi foreslog, at vi kunne betale den ene halvdel af udgifterne til kælderen, og han kunne betale den anden halvdel. Men han afviste alt. Når advokaterne kommer tilbage fra ferie i uge 31 eller 32, skal vi have et telefonmøde, hvor vi vil prøve at finde en løsning. Lykkes det ikke, er der kun en retssag tilbage, siger Erik Huusom.

Annonce
Det er trist for Brædstrup, at der ikke er en bager i byen, nu da bager Ib lige er lukket.

Bagermester Erik Huusom

Containere i baggården

En retssag kan tage lang tid, men det er alligevel Erik Huusoms plan at få bageriet i gang efter sommerferien. En midlertidig løsning kan være at lukke den fugtskadede kælder af og etablere lager i nogle containere bag butikken og bruge skurvogne til bade- og omklædningsfaciliteter for medarbejderne.

På den måde kan bageriet komme i gang, uden at det i første omgang bliver nødvendigt at tage kælderen i brug til lager og omklædning. Selve bageriet ligger i gadeplan, og det er ikke påvirket af fugtproblemerne.

Men den midlertidige løsning med containere og skurvogne i baggården vil kræve en godkendelse fra Fødevarekontrollen, og her ved Erik Huusom endnu ikke, hvad resultatet bliver.

- Jeg håber, at vi finder en løsning. Nu gør vi klar til, at Fødevarekontrollen kan kigge på det, og så kan vi forhåbentlig komme i gang efter ferien, siger han.

Fugt- og svampeproblemerne i kælderen skal udbedres, men parterne står foreløbig langt fra hinanden, når det gælder beløb. Ifølge Erik Huusom har udlejeren tilbudt 27.000 kroner, men det dækker ifølge bageren kun udgifter til affugtere.

- Affugtere er ikke nok. Der er fugt og skimmelsvamp, så der skal mere til. Vi har senest fået et tilbud fra et firma, der tilbyder at udbedre problemerne for 150.000 kroner, siger Erik Huusom.

- Det giver bøvl med at have lager i baggården, og det koster også. Men jeg har ikke givet op. Det er dog svært at komme op i højt gear, og min begejstring er ikke, som den var i starten, siger bagermesteren.

Han har forkøbsret på ejendommen indtil februar, men om et køb bliver aktuelt, vides ikke endnu.

- Det er trist for Brædstrup, at der ikke er en bager i byen, nu da bager Ib lige er lukket. Og folk stiller mange spørgsmål. I de senere dage, hvor vi har fjernet tapen fra vinderne og har arbejdet i butikken, har mange Brædstrup-borgere været forbi for at stille spørgsmål, siger Erik Huusom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Annonce