Annonce
Brædstrup

Bager vil gerne overtage lukket bageri

Bageren Knud Holm fra Brædstrup er en af dem, der er interesseret i at overtage det konkursramte Brædstrup Brødhus på Bredgade. Foto: Peter Hald

Knud Holm fra Brædstrup er bager og vil gerne drive det konkursramte bageri Brædstrup Brødhus videre. Men han mangler en investor.

Brædstrup: Da Brædstrup Brødhus på Bredgade 30 gik konkurs og måtte dreje nøglen om for et par uger siden, vakte det en del opsigt i byen. Men det er ret sandsynligt, at bageriet, der blev drevet af bagermester Erik Nielsen gennem fire år, snart kommer på andre hænder og åbner igen.

Flere bagere og bageri-virksomheder er nemlig interesserede i at overtage det lukkede bageri, der tidligere var kendt under navnet Brædstrup Bager & Konditor.

En af dem er den 55-årige bager Knud Holm fra Brædstrup. Knud Holm arbejdede en overgang for Erik Nielsen for to år siden, og i dag arbejder han for et bageri i Saxild. Men han vil gerne overtage sin gamle arbejdsplads sammen med hustruen Maria. Hun har nemlig også arbejdet i Brædstrup Brødhus, endda lige indtil det lukkede.

- Det bageri skal da fortsætte. Det ligger utrolig godt, og så er det faktisk et velindrettet bageri, siger Knud Holm.

Det bageri skal da fortsætte.

Knud Holm
Knud Holm foran bageriet, hvor han selv har arbejdet for to år siden. Hans hustru Maria arbejdede også i bageriet, og det gjorde hun lige indtil lukningen den 30. november. Foto: Peter Hald

Søger en investor

Det, der her og nu forhindrer Knud Holm i at overtage det konkursramte bageri, er økonomi.

- Jeg har brug for en investor, der vil støtte mig. Mit problem er, at jeg har en konkurs efter et bageri i Nordjylland hængende. Jeg regner med at få gældsanering næste år, men hvis jeg skal kunne rykke ind i bageriet snart, får jeg brug for en investor, siger han.

Han drev et bageri i den nordjyske by Tårs fra 2002 til 2015, men da kommunen gik i gang med et langvarigt kloakeringsprojekt i den gade, hvor bageriet lå, kunne Knud Holm ikke holde sin omsætning oppe.

- Vejarbejdet og kloakeringsprojektet "dræbte" min omsætning i Tårs, konstaterer han.

- Min nuværende arbejdsplads i Saxild er god, og jeg er glad for at arbejde der, men det er en lang køretur. I myldretiden kan det tage over en time at komme hjem til Brædstrup. Den tid vil jeg da hellere bruge på at bage noget godt brød her i byen, lyder det fra den 55-årige bager.

- Jeg har hørt, at flere større, udenbys bagerier er interesserede i Brædstrup Brødhus, men hvis et af dem rykker ind, frygter, jeg, at bageriet på Bredgade bare bliver et brødudsalg. Det vil være synd og skam, siger han videre.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce