Annonce
Horsens

Bager udvider med café: Det skal blive byens mødested

Kagehuset i Østbirk udvider og inddrager nabobutikken til café og mødested. Foto: Jens Amtoft
I tre år har bagermester Henrik Kjær overvejet at indrette en café i Østbirk. Nu bliver ideen til virkelighed.

Østbirk: Der er allerede slået hul i væggen ind til nabobutikken.

Dermed fordobler Kagehuset på H.C. Andersensvej i Østbirk butiksarealet fra 100 til 200 kvm.

I løbet af den kommende tid vil det nye lokale blive indrettet med cafémøbler og blive til en café i forbindelse med butikken.

Tanken fra bagermester Henrik Kjærs side er, at den nye café gerne må fungere som byens mødested.

- Vi har fået nogle henvendelser fra flere sider, om man kunne lave noget café i forbindelse med bageriet. Der er flere, der har sagt, at sådan noget mangler der i Østbirk. Der mangler et mødested, siger Henrik Kjær.

Butikken ved siden af Kagehuset har længe stået tom, og dermed var det muligt at slå de to lokaler sammen.

- Det er faktisk noget, jeg har overvejet i tre år. I tre år har jeg tænkt, at jeg gerne vil have en café. Vi haft en rigtig god kontakt til udlejeren. Han vil godt være med til at betale noget af gildet, dvs. nedrivning af en væg og opbygningen, fortæller bagermester Henrik Kjær.

Annonce

Det er tanken, at det gerne må fungere som et sted, hvor man kan holde et møde over en kop kaffe.

Henrik Kjær, bagermester

Plads til arbejde

Det er tanken, at der skal være mulighed for, at man kan sidde og arbejde ved cafébordene i den nye café.

- Vi får noget wi-fi, så man kan sidde og arbejde med sin computer. Vi vil have høje borde, hvor man kan sidde - f.eks. nogle store knægte, der kan sidde og få en sandwich. Jeg tænker også, at vi skal have nogle sofaer, hvor man kan sidde lidt mere hyggeligt og behageligt. Vi vil også lave nogle deciderede café-borde, hvor man f.eks. kan holde noget konference, hvis man er et par stykker, der har brug for det. Det er tanken, at det gerne må fungere som et sted, hvor man kan holde et møde over en kop kaffe, fortæller Henrik Kjær.

Han kan endnu ikke sige med sikkerhed, hvornår den nye café/mødested åbner.

- Der er nogle aftaler, der lige skal laves først, men det bliver ret hurtigt. Jeg er stadig lidt i tvivl om, hvordan stedet skal indrettes. Nogle siger, jeg skal købe lidt specielle genbrugsmøbler, andre siger noget helt andet. Hullet mellem de to lokaler er klaret, og jeg har overtaget lejemålet fra 1. februar. Jeg tænker, at vi er klar inden for det næste par måneder, vurderer bagermester Henrik Kjær.

Ud over afdelingen i Østbirk og hovedsædet i Hovedgård er der filialer af Kagehuset i Gedved, Egebjerg og i SuperBrugsen i Stensballe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce