Annonce
Brædstrup

Alger i Ring Sø kan være giftige: Badning frarådes - og det gælder også hunde

Efter at have fået en henvendelse om, at vandet i Ring Sø var ved at blive mørkt og uigennemsigtigt, har Horsens Kommune den 1. juni konstateret blågrønne alger i søen. Derfor anbefaler kommunen, at man holder sig fra at hoppe i søen lige nu. Foto: Horsens Kommune
- Lad være med at bade i søen, så længe vi skilter med "badning frarådes", lyder det fra Horsens Kommune. Lige nu er der blågrønne alger i Ring Sø.

Brædstrup: Der er blågrønne alger i Ring Sø ved Brædstrup, og Horsens Kommune fraråder derfor badning i søen.

Kommunen har nu opsat skilte med "badning frarådes", og det er der en god grund til, da blågrønne alger danner giftstoffer.

- Lad være med at bade i søen, så længe vi skilter med "badning frarådes". Hold også din hund fra vandet. Vær altid opmærksom på vandet, uanset hvilket sted du gerne vil bade. Problemet er tilbagevendende, og Horsens Kommune kommer med de samme anbefalinger hvert år, fortæller Kirsten Linå Jensen, som er civilingeniør i naturafdelingen i Horsens Kommune.

Annonce

Risiko for hunde

De blågrønne alger danner giftstoffer, og derfor kan de i værste tilfælde give en forgiftning, hvis man sluger meget af vandet. Det er dog yderst sjældent, at der sker alvorlige forgiftninger af mennesker. Hunde, derimod, drikker ofte af vandet og reagerer derved voldsommere på eventuelle giftstoffer fra algerne. Derfor fraråder kommunen både mennesker og hunde at hoppe i vandet. Algerne kan desuden give hudirritationer og udslæt.

Næring i søvand kombineret med solskin og varme danner grobund for alger. Algerne kommer oftest i perioden fra juni til oktober.

- Det er ikke utænkeligt, at problemet kan opstå andre steder også. Så helt generelt bør man altid kigge på det vand, man vil bade i. Se om det er klart. Man bør ikke bade, hvis vandet er så uklart, at man ikke kan se sine fødder, når man står i vand til knæene. Så kan det nemlig være fyldt med alger, siger Kirsten Linå Jensen.

Horsens Kommune fjerner skiltene, der fraråder badning, når kvaliteten af vandet igen er i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce