Annonce
Hedensted

Badevandet i Juelsminde bliver tjekket for alger: Kommune forventer svar onsdag

Både på Storstranden, der ses her på billedet, og længere ude langs kyststrækningen mod Bjørnsknude, undersøges badevandet for alger. Arkivfoto: Mads Hansen
Badevandet i Juelsminde bliver undersøgt for giftige alger. Der er opstået bekymring om badevandets kvalitet, fordi et ægtepar har mistet deres hund. Den blev syg efter en badetur.
Annonce

Juelsminde: Snart bliver det slået fast, om der er giftige alger i badevandet i Juelsminde eller ej.

Der er opstået bekymring om giftige alger, fordi et lokalt ægtepar i den forgangne weekend oplevede, at deres hund blev syg efter en badetur og døde.

Et efterfølgende opslag på Facebook vakte stor opsigt, selvom der ikke er observeret alger i badevandet.

- Meldingen fra Miljøstyrelsen er, at når der ikke er synlige tegn på alger, så er der ikke grund til bekymring, siger leder for Fritid og Fællesskab, Peter Hüttel, Hedensted Kommune, og fortsætter.

- Men vi vil alligevel gerne have af- eller bekræftet, om der er farlige alger i vandet. For det skal jo være sikkert for borgerne og brugerne af stranden. Derfor har vi bestilt konsulentfirmaet Niras til at tage prøver to steder - på Storstranden og ved det område, hvor hunden åbenbart var i vandet.

Annonce

Test af vandkvalitet må vente

Golden retrieveren blev luftet og var en tur i vandet fredag nær pumpehuset på strækningen mellem Storstranden og Bjørnsknude.

Kommunen forventer at få svar på de nye prøver vedrørende algekoncentrationen onsdag.


Vi tager da bekymringen alvorlig. Der skal ikke være tvivl om, at vandet i Juelsminde er rent.

Peter Hüttel


Til gengæld er der ikke udsigt til en hurtig undersøgelse af badevandets kvalitet i forhold til bakterier. Den seneste blev taget ved Storstranden fredag 3. juli.

- Der bliver taget en ordinær vandprøve igen på tirsdag (14. juli, red.). Vi tager en prøve ved Storstranden og denne gang også en ved udløbet, siger Peter Hüttel.

Annonce

Ikke nedlagt badeforbud

Han fortæller, at det er regnvand og drænvand fra Juelsminde by, der udledes ved pumpehuset, og at man fortsat kan bade på strækningen såvel som ved Storstranden.

- Det er vores vurdering. Der er ikke nedlagt badeforbud. Men vi tager da bekymringen alvorlig. Der skal ikke være tvivl om, at vandet i Juelsminde er rent. Og derfor tager vi de her prøver, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce