Annonce
Brædstrup

Badesø bliver mere tilgængelig for handicappede

Det skal være lettere for kørestolsbrugere at komme ud på badebroen ved Ring Sø, og derfor vil der i løbet af marts blive monteret en ny rampe. Arkivfoto: Per Algreen

Der skal sikres bedre adgang til naturen og badebroen ved Ring Sø ved Brædstrup. Horsens Kommune har nu afsat 100.000 kroner til at forbedre forholdene.

Brædstrup: I 2017 blev der etableret en lille badestrand med en tilhørende badebro ved Ring Sø, og det har siden gjort det noget lettere for områdets strandløver at tage sig en dukkert.

Nu har plan- og miljøudvalget besluttet, at også handicappede og gangbesværede skal have lettere adgang til badebroen og søen. Derfor skal der etableres adgang for kørestolsbrugere.

- Det er også vigtigt, at handicappede har adgang til naturen. I Husodde har vi i forbindelse med udbygningen af en fast mole også indtænkt, at handicappede og gangbesværede skal have adgang til vandet. Det er derfor en naturlig forlængelse af det også at kigge på Ring Sø, som er et dejligt område med sandstrand og bro, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Der er i alt afsat 100.00 kroner til at forbedre forholdene ved Ring Sø. Pengene kommer fra kommunens naturpulje på to millioner kroner, som hvert år i 2018-2021 afsættes for at skabe bedre adgang til naturen. Det vil blandt andet indbefatte en ny rampe til Ring Sø, som vil blive sat op i løbet af uge 12 ifølge kommunens natur- og miljøafdeling.

Annonce

Alle tiltag, der forbedrer forholdene for ældre, er med til at give øget livskvalitet.

Niels Rasmussen, formand for Ældre Sagen i Brædstrup

Godt for de ældre

Hos Ældre Sagen i Brædstrup glæder formand, Niels Rasmussen, sig over det nye initiativ, som kan give både ældre og handicappede nye naturoplevelser.

- Jeg synes, det er utroligt positivt, og det er der helt sikkert en masse af vores medlemmer, som vil få glæde af. Det kan give de ældre medborgere en god adspredelse og flere oplevelser i naturen. Alle tiltag, der forbedrer forholdene for ældre, er med til at give øget livskvalitet, siger Niels Rasmussen.

Der er på det seneste gennemført flere forbedringer ved Ring Sø. I december blev der etableret en ny trappe mellem Søkildevej og den eksisterende sti ved søen, således det blev lettere for folk på Søkildevej at komme ned til Ring Sø.

Senest er der også kommet nye afmærkninger af broens stålben. Det skerm efter to vinterbadere i juledagene kom til skade, da de løb ind i stålbenene, som ligger gemt under overfladen, når broen er pillet ned om vinteren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce