Annonce
Horsens

Badeanlæg med kærestebænk blev indviet med vandbomber

Endelavitter, interessenter og sejlere stimlede sammen på den landfaste del af det nye badeanlæg, da det blev indviet officielt. Foto: Karsten Kragh Hansen
Kærestebænk, solnedgangstrappe og badebro. Endelave fik lørdag indviet badeanlægget, som er det seneste af flere tiltag, der skal trække flere folk til øen og glæde øboerne.

Endelave: Der blev sprunget mange bomber på Endelave lørdag eftermiddag. Vandbomber vel at mærke.

Det skete i forbindelse med, at det nye badeanlæg på Endelave blev indviet. Borgmester Peter Sørensen havde lovet Henning Nørbæk, der er ankermand i arbejdet, at han ville hoppe i vandet ved indvielsen. Som lovet, så gjort, og hurtigt fulgte mange af de andre gæster med i vandet.

Så sprang "bomberne". Foto: Karsten Kragh Hansen

Så var badeanlægget på havnen officielt indviet.

Annonce

- Det er virkelig et lækkert badeanlæg, som bliver et kæmpe løft for alle - fastboende, sommerhusbeboere, sejlende gæster, turister - og alle os barnlige voksne, som kan li' at lave bomber i vandet, lød det efterfølgende fra borgmesteren.

Nu med kærestebænk

Glæden var også stor hos Henning Nørbæk, der er en af projektets ophavsmænd, og efter tre års arbejde endelig kunne være med til at indvie anlægget på havnen.

- Badeanlægget er endnu et af de initiativer, der gør opmærksom på Endelave og trækker folk herover, så erhvervslivet kan blomstre, og øen kan være en levende ø, siger Henning Nørbæk.

Peter Sørensen og Henning Nørbæk på vej til den officielle indvielse på den dejligste sommerdag. Foto: Karsten Kragh Hansen

Der er i forvejen optimale muligheder for en badetur på kaninøen, men badeanlægget føjer mange nye til. Man kan komme i vandet uden at skulle balancere over stenene i vandkanten, før man kan tage de første svømmetag, man har en badebro, som man for eksempel kan lave bomber fra - vandet er ikke helt dybt nok til hovedspring.

Og så er anlægget et samlingssted. Der er en bred trappe, hvor man kan sidde og følge med i solnedgangen - lidt ligesom i Skagen, og anlægget har en kærestebænk, hvor man kan sidde i læ, fordi glas skærmer for vinden mod ryggen, fortæller Henning Nørbæk.

Hele projektet har kostet 1,8 mill. kr., som kommer fra flere fonde, Horsens Kommune og bidrag fra Endelave. Horsens Kommune overtager nu driften og vedligeholdelse af badeanlægget.

Badeanlægget på Endelave

  • Badeanlægget, der ligger ved Endelaves havn, åbnede officielt 19. juni.
  • Prisen for det samlede projekt er 1,8 millioner kroner, som er doneret af Nordea-fonden (900.000 kr.), LAG Småøerne (400.000 kr.), Horsens Kommune (360.000 kr.), Familien Hede Nielsens Fond (125.000 kr.) og Sydbank Fonden (25.000 kr.). Dertil kommer bidrag fra Endelave Beboerforening, Endelave Idrætsforening, Endelave Fritids- og Kulturforening og vinterbadeklubben De Kolde Kaniner
  • Ud over en bro, der stikker ud i vandet, består anlægget af en 80 kvadratmeter stor landdel med bænke- og opholdsområde.
  • Landdelen er bygget af Snaptun-firmaet JH Tømrer & Entreprise, som har brugt 15 ton træ og 15.000 skruer på projektet.
  • Vanddelen er skabt af det sjællandske firma NBC Marine.
  • Det er Endelave IF, der er bygherre på projektet, og Horsens Kommune får ansvaret for drift og vedligeholdelse.
Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Lige flyttet til Horsens: Nu er stort fødevarefirma solgt til kapitalfond

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce