Annonce
Odder

Familie kørte fra Kina til Danmark: 5-årige Rachel ville forbi børneteater i Odder

Fem-årige Rachel er kommet hele vejen fra Kina for at besøge Pernille Bach hos Teateret Madam Bach i Odder. Foto: Søren E. Alwan
En dannelsesrejse gennem Europa skulle gennem Odder, for kinesiske Rachel på fem år er helt vild med Madam Bachs teater.
Annonce

Odder: Fem-årige Rachel var ikke i tvivl. Hendes families seks måneder lange Europa-tour skulle gå forbi Odder og et besøg hos Christian Schrøder og Pernille Bach, der driver børneteateret Madam Bach.

- Vores datter deltog i en kreativ sommercamp i Beijing sidste år. Den første dag var hun meget genert og nervøs, men da hun kom hjem var hun bare så glad, så da vi fortalte, at vi planlagde en seks måneder lang tur gennem Europa, tryglede hun os om at kontakte hendes lærere fra sommercampen, Christian og Pernille, fortæller Rachels mor Dai.

Den lille familie med Rachel, hendes forældre og mormor kørte fra Beijing i deres autocamper 25. april.

Inden de onsdag ankom til Odder havde de kørt tværs gennem Rusland, Finland, Sverige, Norge og Svalbard.

- Vores datter begynder i skole næste år, så hvis vi vil vise hende verden, skulle det være nu, siger Dai.

Hun og manden Zhu har derfor taget et års orlov fra deres respektive job for at tage på familiens første rejse udenfor Asien.

Vi får hele tiden at vide, når vi er i Kina, at vi gør deres børn læringsparate til det hårde skoleliv.

Christian Schrøder, børneteatermand

Annonce

Kinesisk træ i haven

Det meste af tiden sover og spiser de i camperen, men i Odder har de sovet på hotel.

- En til to gange om ugen tager vi på hotel og får os et bad og en god seng, men det er dyrt i Europa. Særligt i Norge, og vi har et stramt budget, siger Zhu.

Christian Schrøder og Pernille Bach havde forberedt noget helt særligt for familien og ikke mindst Rachel, som de tydeligt husker fra sidste års kinesiske sommercamp.

Først fik hun en særudgave af forestillingen "Grow" i Madam Bachs lokaler i Vitapark.

Efter forestillingen fortsatte turen til Jernaldervej, hvor Christian Schrøder og Pernille Bach er ved at bygge et kulturelt videnscenter for børn.

- Vi har købt et kinesisk træ, som vi gerne vil have Rachel til at hjælpe med at plante, forklarede Christian Bach.

- Og det skal stå lige her, så jeg kan se det fra mit vindue, sagde Pernille Bach mens hun fik gelejdet træet i hullet godt hjulpet af en begejstret Rachel.

Den kinesiske families tur gennem Europa fortsætter et par måneder endnu, inden autocamperen via Polen kører tilbage gennem Rusland til Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce