Annonce
Ikast-Brande

Børnetandplejen er i gang igen

Nu bliver det igen muligt for børn at få tjekket tænderne. Men det sker med en lang række forholdsregler på grund af corona-risikoen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Gradvis åbning af børnetandplejen. Men man man ikke bare møde op uanmeldt.
Annonce

Ikast/Brande: Børnetandplejen i blandt andet Ikast og Nr. Snede er så småt gået i gang med en gradvis åbning efter en længere nedlukning på grund af covid-19 pandemien.

”Da pandemien på ingen måde er overstået, og der fortsat er risiko for smittespredning, vil der være en lang række forholdsregler, som skal overholdes i forbindelse med tandlægebesøg”, lyder det fra børnetandplejen.

Det betyder blandt andet, at alle kontakter skal være telefonisk visiterede, og det er derfor ikke muligt bare at møde op på klinikkerne. Der bliver givet information ved bookning i forhold til ikke at møde op ved symptomer på covid-19 (feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed, som hos nogle kan være ledsaget af symptomer fra næsen).

- Vi skal også sikre os, at patienterne ikke tilhører risikogruppen, dvs. har kroniske sygdomme eller nedsat immunforsvar, understreger tandplejerne.

Ved indgangene vil der være skilte, som beskriver, hvordan man skal forholde sig. Flere steder vil man blive bedt om at vente udenfor, og man vil så blive hentet ved det aftalte mødetidspunkt.

Annonce

Tomme venteværelser

Patienterne vil opleve, at venteværelserne vil være tømt for legetøj, blade og andre løse genstande for at undgå smittespredning, oplyser tandplejen, der også gør opmærksom på, at der kan være en udfordring med hensyn til pladsforholdene på klinikkerne.

- Vi vil derfor bede jer om kun at møde én ledsager sammen med barnet. Særlige forhold kan dog nødvendiggøre flere ledsagere, men det aftales individuelt i forbindelse med bookningen, understreges det.

- I forbindelse med nedlukningen har vi selvfølgelig oparbejdet en lang venteliste, og vi vil i forbindelse med genåbningen være nødt til ud fra nogle faglige kriterier at prioritere i indkalde-rækkefølgen. Vi håber på forståelse for dette, og vi vil gøre vores bedste for at sikre alle den bedst mulige behandling. På alle vores klinikker er vi helt klar til at modtage patienter efter de gældende regler, og selv om vi er iklædt diverse værnemidler som maske, briller, forklæder mv., så er vi fortsat de samme søde og rare mennesker inde bag dragten. Vi vil gøre alt for, at tandlægebesøget skal forløbe godt og i god stemning, oplyser børnetandplejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce