Annonce
Odder

Børnetallet giver denne rektor panderynker

Rektor Lars Bluhme er forbedret på, at der om fire til fem år, vil ske et dyk i antallet af elever, fordi der bliver født færre børn i kommunen, og der ikke kommer nok tilflyttere til. Foto: Martin Ravn
ODDER - Antallet af børn i Odder Kommune falder. Det kan mærkes i vuggestuerne og børnehaverne, og det er årsagen til, at der i de senere år er blevet lukket daginstitutioner. Skolerne kan også allerede mærke det, og snart kan det også mærkes på ungdomsuddannelserne.

På Odder Gymnasium forventer rektor Lars Bluhme, at det faldende børnetal vil få betydning allerede om fem år på gymnasiet.

- Vi kan ikke mærke det endnu, for der er stadig mange af dem, der flyttede til udstykningerne i Vestbyen, som har børn i gymnasiealderen nu og de næste fire til fem år. Men derefter kommer der et hul, og der vil gå nogle år, inden der - forhåbenligt - bliver rettet op på det igen. En god bosætningsstrategi kunne måske have lokket flere tilflyttere til, men det er ikke sket og fra 2008 til nu har bosætningen nærmest været gået i stå, siger Lars Bluhme.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce