Annonce
Horsens

Børnenes monsterdag trodsede monsterregn

Børnekulturdagen var en fest for dem, der allerede kender og bruger Kulturstationen i Skolegade, og dem, der kom for at snuse til, hvad det er for et sted. Foto: Yilmaz Polat
Børnekulturdagen på Kulturstationen måtte rykke ind i tørvejr, men det blev ideen om den lille endagsfestival ikke dårligere af, mener eventkoordinator.

Horsens: Det monster-regnede en del af lørdagen i Horsens. Men selv om folkene bag en stor børnekulturdag i midtbyen havde indrettet sig på bedre vejr, gik tingene på sin vis op i en højere enhed.

Dagens tema på Kulturstationen i Skolegade var nemlig netop monstre. I alskens afskygninger. Og heldigvis kunne byens kulturskoler, der har base på Kulturstationen, og Horsens Byskoles afdeling i Kildegade, som var medarrangør, rykke de fleste af de aktiviteter, der skulle have fundet sted udenfor, ind i tørvejr.

Dermed var den fjerde udgave af den lille endagsfestival sikret.

- Børnekulturdagen opstod egentlig ud fra et ønske om at lave noget samlet for alle kulturskolerne i byen. Også fordi vi gerne vil sætte fokus på Kulturstationen: alt det, den kan, og de mange fantastiske muligheder, der er her med teater, musik og billedkunst, forklarede Iben Høgh Grøftehauge fra kommunens kultur- og eventafdelig, som havde koordineret dagen.

Annonce

Børnekulturdagen opstod egentlig ud fra et ønske om at lave noget samlet for alle kulturskolerne i byen. Også fordi vi gerne vil sætte fokus på Kulturstationen: alt det, den kan, og de mange fantastiske muligheder, der er her.

Iben Høgh Grøfthauge

Børn bliver udfordret

Børnekulturdagen var både en kulmination på et flere uger langt skoleforløb, som Billedskolen Horsens har kørt sammen med Dagnæsskolen og Horsens Byskole i Kildegade, og en lokal kulmination på Europæisk Kulturregions fejring af kulturlivet "Genopdag", der har kørt det seneste par uger.

Omkring Iben Høgh Grøfthauge bevægede børn og forældre sig rundt. På vej fra det ene hjørne af den store kulturstation til det andet.

Alle steder var der gang i monsterhjulene: Komediehuset lavede teater i én sal, et band fyrede den af i den næste, billedskolen, der havde haft ansvaret for den kunstneriske ramme om dagen, boltrede sig, der var workshops, hygge og mad.

Om sidstnævnte var monstergod, vides ikke, men dét er i hvert fald ideen om børnekulturdagen og det skoleforløb, Billedskolen havde orkestreret som optakt, mener Iben Høgh Grøftehauge.

- Det er skidespændende. Jeg var for eksempel med, da børnene på anden årgang havde teaterworkshop forleden, og det var fedt at se, hvordan de bliver udfordret, når de sættes i gang. De bliver udfordret på det at samarbejde, det at turde udfolde sig, at sige hvad de mener. Men også det rent fysiske, når de skulle rykke lidt tættere sammen, end de plejer. Lærerne syntes også, det havde været fede øvelser, og det er måske sådan nogle ting herfra, man ude på skolerne kan tage med ind i undervisningen, sagde hun.

Om og hvornår næste børnekulturdag finder sted, ved den kommunale eventkoordinator ikke.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Annonce